«Θέλουμε να είμαστε αρωγοί στις αναπτυξιακές προσπάθειες. Να εξυπηρετούμε και να μην ταλαιπωρούμε. Να βοηθούμε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και να μην αναγκάζουμε τον όποιο επιχειρηματία να χάνεται σε δαιδαλώδεις διαδικασίες. Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όλοι, στην κυβέρνηση, έχουμε βάλει σε προτεραιότητα τις Αναπτυξιακές προσπάθειες. Μάλιστα, αποφασίστηκε ώστε το πρώτο καθεστώς του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, να είναι η Μεταποίηση», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης στην ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης «Έξυπνη Μεταποίηση» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καλαφάτης αφού συνεχάρη τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για την πρωτοβουλία οργάνωσης της ενημερωτικής εκδήλωσης, υπογράμμισε ότι «Ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει, ήδη, ξεκινήσει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων σχετικά με τις πτυχές του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Ολοκληρώσαμε, ήδη, δύο ενημερωτικές ημερίδες, στη Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και προγραμματίζουμε την τρίτη στη σειρά, στην Κεντρική Μακεδονία».

«Και δεν σταματάμε εδώ», σημείωσε, «Θα συνεχίσουμε με ένα συστηματικό workshop, για να φωτίσουμε κάθε σημείο, για να σταθούμε συμπαραστάτες στην όποια επενδυτική προσπάθεια».