Μηνυτήρια αναφορά προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, σε βάρος των υπευθύνων του ΔΕΔΔΗΕ καθώς και κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος για την πολύωρη διακοπή ηλεκτροδότησης η οποία συνέβη το διήμερο 8 και 9 Ιουλίου στην κοινότητα Τριλόφου, καθώς και τις πολύωρες, αν και μικρότερης διάρκειας διακοπές ηλεκτροδότησης στις κοινότητες Καρδίας και Πλαγιαρίου, στις 9 Ιουλίου.

Στη μήνυση του ο κ. Παπαδόπουλος αφού αναφέρεται αναλυτικά στις διακοπές ηλεκτροδότησης τονίζει ότι «οι αρμόδιοι ήταν απολύτως ανύπαρκτοι και ουδεμία ανταπόκριση υπήρχε στις εκκλήσεις των δημοτών. Όλοι οι υπεύθυνοι του ΔΕΔΔΗΕ όχι μόνον δεν παρείχαν την παραμικρή ενημέρωση στους κατοίκους, αλλά ούτε απαντούσαν στις κλήσεις τους, όπως επίσης δεν απαντούσαν και στις δικές μου κλήσεις».

Επίσης, υπογραμμίζει πως «οι παραπάνω περιοχές αντιμετωπίζουν συχνά και εκτεταμένα προβλήματα διακοπής ηλεκτροδότησης που επιφέρουν σημαντικές επιπτώσεις στους κατοίκους και βεβαίως στους επαγγελματίες της περιοχής όπως για παράδειγμα η καταστροφή οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, η καταστροφή εμπορευμάτων, το κλείσιμο καταστημάτων τροφικής αλυσίδας (σούπερ μάρκετ), ψυχαγωγίας κ.λπ. και κυρίως θέτουν σε κίνδυνο την υγεία, σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή κατοίκων των περιοχών αυτών του Δήμου που υποστηρίζονται από ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα τα οποία τίθενται εκτός λειτουργίας όταν διακόπτεται η ηλεκτροδότηση».