Σε εργασιακή συνέλευση καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, όλους τους δημοσιογράφους που απασχολούνται στην ΕΡΤ3.

Η συνέλευση θα γίνει τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 και ώρα 13.00 στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης (3ος όροφος) και, παρά το ότι θα συζητηθεί το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα δημόσια Μέσα, δεν έχουν κληθεί οι δημοσιογράφοι της Δημοτικής Τηλεόρασης και του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, ούτε οι δημοσιογράφοι των Γραφείων Τύπου φορέων του Δημοσίου.

Βεβαίως, φαίνεται πως υπάρχει δικαιολογία, καθώς ένα άλλο θέμα της συνέλευσης αφορά καθαρά και μόνον το κρατικό κανάλι της Θεσσαλονίκης: Θα συζητηθεί  η ενέργεια της ΕΡΤ ΑΕ να υπονομεύσει απεργιακή κινητοποίηση που βρισκόταν σε εξέλιξη στην ΕΡΤ1 μεταδίδοντας από τη συχνότητά της δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3. Όμως αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από την ημέρα που η τότε διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ (Δημοτικό Ραδιόφωνο και Δημοτική Τηλεόραση) να συζητηθεί η εφαρμογή της ΚΥΑ των θεσμικών ρυθμίσεων που, ήδη, ισχύει για την ΕΣΗΕΑ, θα φαινόταν απόλυτα φυσιολογικό να επεκταθεί η συζήτηση και σε αυτόν τον τομέα.

Για την διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, η ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ3 στις 4/7 από τις 13.00 έως τις 16.00.