Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (8/6), με την παρουσία και συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη, επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα του ΠΑΟΚ για επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν και θα οδηγήσουν στην έναρξη κατασκευής του νέου γηπέδου στην περιοχή της Τούμπας.Με σημερινή τοποθέτησή τους οι «ασπρόμαυροι» υποστηρίζουν ότι θα είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα και θα το ανακοινώσουν μόλις πάρουν στα χέρια τους το Προεδρικό Διάταγμα, που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπέγραψε από την Τρίτη (5/6) η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η επισημοποίηση και δημοσίευση του σχετικού κειμένου στο ΦΕΚ είναι, όπως λέγεται, ζήτημα μίας ή δύο ημερών, γι’ αυτό και από την πλευρά του ΠΑΟΚ βγαίνει μια έντονη ενόχληση αναφορικά με τη βιασύνη και τους… πανηγυρισμούς κυβερνητικών στελεχών στη διαρροή και μόνο της πληροφορίας ότι έχει ολοκληρωθεί η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη «Νέα Τούμπα».
«Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα για να βιαζόμαστε να παίρνουμε θέση πάνω σε φημολογία και πληροφορίες. Δεν ψάχνουμε πολιτική κεφαλαιοποίηση και μέρισμα της επιτυχίας, άρα τηρούμε θεσμική και σοβαρή στάση απέναντι στις διαδικασίες. Δεν έχουμε ωστόσο κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε ότι ο χρόνος που πέρασε, χρησιμοποιήθηκε για να ενσωματωθούν οι αλλαγές στο κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος, με βάση τις συνομιλίες που είχαμε και αναμένουμε ένα πλήρες και σωστό νομικό κείμενο.
Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα με τον κ. Σαββίδη, επιβεβαιώθηκε πως η πλευρά του ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε όλον αυτόν τον χρόνο ώστε να είναι απόλυτα έτοιμη να περάσει στα επόμενα βήματα της υλοποίησης του έργου αμέσως μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Όλα θα ανακοινωθούν άμεσα, μετά την επισημοποίηση της έκδοσης του ΠΔ», σημειώνουν οι «ασπρόμαυροι» στην επίσημη τοποθέτησή τους επί του συγκεκριμένου ζητήματος.