Τη Λέφσκι Σόφιας θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον Β΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε το μεσημέρι στη Νιόν. Ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων θα γίνει στις 21 Ιουλίου στη Βουλγαρία και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (28/7) στην Τούμπα.

Η αντίπαλος του «Δικεφάλου» είναι η μία από τις δύο παραδοσιακές δυνάμεις του βουλγαρικού ποδοσφαίρου (μαζί με την ΤΣΣΚΑ), αλλά τα τλεευταία χρόνια βρίσκεται σε κάμψη. Πριν από ακριβώς ένα μήνα (15/5), νίκησε 1-0 την «αιώνια» αντίπαλό της και κατέκτησε για 26η φορά το κύπελλο, πανηγυρίζοντας ένα τρόπαιο για πρώτη φορά μετά το 2009, χρονιά κατά την οποία κατέκτησε το 26ο -και τελευταίο μέχρι σήμερα- πρωτάθλημα της ιστορίας της. Στη λίγκα τερμάτισε τέταρτη με 52 βαθμούς, πολύ μακριά από την πρωταθλήτρια Λουντογκόρετς (79β.).

ΠΑΟΚ και Λέφσκι δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η βουλγαρική ομάδα έχει αγωνιστεί δύο φορές στην Ελλάδα, μετρώντας μία πρόκριση επί του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA της περιόδου 1978-79 και έναν αποκλεισμό από τον ΟΦΗ στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων της σεζόν 1987-88. Ο «Δικέφαλος του βορρά», από τη μεριά του, έχει αντιμετωπίσει στην ιστορία του μόνο μία φορά ομάδα από τη Βουλγαρία, τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, την οποία απέκλεισε με δύο νίκες στον 1ο γύρο του Κυπέλλου UEFA της περιόδου 1983-84.

Προπονητής της Λέφσκι Σόφιας είναι ο 55χρονος άλλοτε διεθνής Στάνιμιρ Στοΐλοφ, ο οποίος έχει περάσει από την ομάδα και ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως τεχνικός σε προηγούμενη θητεία (2004-08, μαζί του μάλιστα η Λέφσκι πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα και τρία κύπελλα). Στο περσινό της ρόστερ, ξεχώριζε ο 34χρονος τερματοφύλακας Νικολάι Μιχαϊλοφ (46 συμμετοχές στην εθνική Βουλγαρίας), με πέρασμα από τη Λίβερπουλ και μία καλή θητεία στην Τβέντε, αλλά ήδη από τον Απρίλιο η αντίπαλος του ΠΑΟΚ έχει κλείσει μία «ηχηρή» μεταγραφή για τη νέα σεζόν: τον 35χρονο μεσοεπιθετικό Ιβελίν Ποπόφ (90 διεθνείς συμμετοχές, 18 γκολ), που επαναπατρίζεται μετά από μία δεκαετία στο ρωσικό πρωτάθλημα, σε ομάδες όπως η Σπαρτάκ Μόσχας, η Κούμπαν Κράσνονταρ και η Ροστόφ.