Φωτογραφία αρχείου

 Την ύπαρξη κυκλώματος εμπορίας βρεφών ερευνά η Αστυνομία μετά τη σύλληψη δικηγόρου, αλλοδαπού που εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις,  ζευγαριού αλλοδαπών κι ενός ζευγαριού Ελλήνων. Ο δικηγόρος είχε μεσολαβήσει, για να γεννήσει η αλλοδαπή γυναίκα στη Θεσσαλονίκη και να πάρει το παιδί το άτεκνο ζευγάρι των Ελλήνων.

Οι πληροφορίες που είχαν αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τους οδήγησαν στη σύλληψη του 61χρονου δικηγόρου, του ζευγαριού των αλλοδαπών ηλικίας 38(ο άνδρας) και 37 ετών, του ζευγαριού των Ελλήνων ηλικίας 49(ο άνδρας) και 47 ετών και 48χρονου αλλοδαπού, γνωστού στις αρχές κι από άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το άτεκνο ζευγάρι απευθύνθηκε στο δικηγόρο κι αυτός, μέσω του 58χρονου αλλοδαπού, βοήθησε ώστε να έρθει στη Θεσσαλονίκη το ζευγάρι των αλλοδαπών, να γεννήσει η γυναίκα ένα υγιέστατο κοριτσάκι σε κλινική της Θεσσαλονίκης  και να καταλήξει, έναντι 17.000-19.000 ευρώ στο ζευγάρι από την Ελλάδα.

Το ζευγάρι των Ελλήνων έδωσε 1.435 ευρώ, για τα έξοδα του τοκετού, της νοσηλείας της αλλοδαπής γυναίκας και κάποια άλλα «έξοδα» που ζήτησε ο 58χρονος, αλλά τα σχέδιά τους τα χάλασε η Αστυνομία, που τους συνέλαβε και σχημάτισε σε βάρος τους δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις σχετικά με υιοθεσία ανηλίκου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυομία, «από το σύνολο της έρευνας προέκυψε ότι ο δικηγόρος από κοινού με τον 58χρονο αλλοδαπό που αναζητείται, είχαν οργανωθεί προκειμένου να μεσολαβήσουν παράνομα στην υιοθεσία του παιδιού, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις μεσολαβήσεων. Σημειώνεται ότι σε βάρος του 58χρονου έχει σχηματισθεί και στο παρελθόν δικογραφία για παρόμοια αδικήματα».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.