Το αυτοκίνητο που, μόλις είχε μεταφέρει, με φορτωτική εταιρία, 27χρονος από την Αθήνα σε χωριό της Ημαθίας, ήταν γεμάτο ηρωίνη!

Αυτόν τον τρόπο είχε βρει ο νεαρός Έλληνας, η 29χρονη αλλοδαπή σύζυγός του και η 49χρονη πεθερά του, για να μεταφέρουν ποσότητες ηρωίνης, από την Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και να τις διοχετεύουν στις πιάτσες των τοξικομανών.

Η... οικογένεια της ηρωίνης συνελήφθη μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. Ο 27χρονος πήγε, χθες Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, το πρωί, στο χωριό της Ημαθίας για να παραλάβει τον ολοκαίνουργιο αμάξι. Οι αστυνομικοί τον περίμεναν, τον ακινητοποίησαν, τον συνέλαβαν και, αφού τους δήλωσε ψεύτικη ταυτότητα, έκαναν έρευνα στο ΙΧ. Σε αυτό βρήκαν  εννέα δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 4 κιλών και 538 γραμμαρίων (ήταν κρυμμένα στην ταπετσαρία της πόρτας), δελτίο ταυτότητας ξένης Αρχής για το οποίο οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι είναι πλαστό, κινητό τηλέφωνο και πακέτο σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του σε περιοχή της Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη 297 γραμμάρια μοιρασμένα σε δύο δέματα, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Η περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι, σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και χρηματική ποινή, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών (διακίνηση-αγορά-κατοχή). Παρόλα αυτά εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος και να συνεχίζει τη "δραστηριότητά" του.

Κατασχέθηκε τέλος και το όχημα ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και διευκόλυνσης της συμμορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία: