Σοκ από τη δράση 27μελούς σπείρας Ρομά στη Θεσσαλονίκη! Με τη μέθοδο της απασχόλησης έκλεβε ηλικιωμένους. 
Προσποιούμενοι τους τεχνικούς έμπαιναν σε σπίτια και έπαιρναν χρήματα και αντικείμενα αξίας. 
Ειδικότερα, η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τα στοιχεία συνολικά 27 εμπλεκομένων ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι συγγενείς μεταξύ τους. Μάλιστα συνέλαβε τους οκτώ.
Προτιμούσαν τις λαϊκές αγορές. Εκεί έβρισκαν τα θύματά τους. Προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου ή ανελκυστήρων, τους ακολουθούσαν, έμπαιναν στα σπίτια των ηλικιωμένων  και με τη μέθοδο της απασχόλησης έκλεβαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται σε περισσότερα από 840.000 ευρώ! Μάλιστα, για να μην μπορούν τα θύματά τους να καταλάβουν τι γινόταν, μετακινούσαν ψυγεία, κουζίνες, τραπέζια, λέγοντας πως... κάπου εκεί είναι η βλάβη και απέκλειαν τους ενοίκους από άλλα δωμάτια, όπου οι υπόλοιποι της σπείρας... έκαναν πάρτι!
Πρόκειται για ημεδαπούς Ρομά, ηλικίας 21 έως 59 ετών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μέλη της ίδιας οικογένειας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Μάλιστα, για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν ακόμη και νοικιασμένα οχήματα, για να μην εντοπίζονται! Διέμεναν, δε, στο Δενδροπόταμο, στη Νέα Ιωνία Βόλου και σε περιοχές της Αττικής.
Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.