Στην «καλή ανταλλαγή απόψεων» με την ελληνική ηγεσία, όπως συνέβη και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, προσβλέπει το Βερολίνο εν όψει του ταξιδιού του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς την επόμενη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρξε και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων» και θεωρούμε ότι «αυτή η εταιρική ανταλλαγή απόψεων θα συνεχιστεί και σε αυτό το ταξίδι», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς την επόμενη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με την περιοδεία του Γερμανού καγκελαρίου στα Βαλκάνια, η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή από την Σερβία και το Κόσοβο και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, με τη μετάβαση του Όλαφ Σολτες από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιείται και η Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία, ο κ. Μπούχνερ δήλωσε ότι αφορά «την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και τη γερμανική συνεισφορά για τη βελτίωση της περιφερειακής συνεργασίας και την υπέρβαση των διμερών εμποδίων».

Αντικείμενο των συνομιλιών «θα αποτελέσει βεβαίως και ο περαιτέρω συντονισμός με τους στενούς εταίρους και συμμάχους στην Ε.Ε. ή στο ΝΑΤΟ και με υποψήφιους προς ένταξη, για τις επιπλέον κοινές αντιδράσεις στη ρωσική πολεμική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ