Κανένα άλλο έργο στην χώρα δεν προκάλεσε τόσες πολιτικές αντιπαραθέσεις, όσες το μετρό της Θεσσαλονίκης. Μετά την αρχική διαμάχη για την περίφημη "τρύπα του Κούβελα" της δεκαετίας του '80, την μετέπειτα διαμάχη για την έναρξη του έργου επί παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ στα τέλη της δεκαετίας του '90, την επόμενη διαμάχη για την έναρξη του έργου επί κυβέρνησης Καραμανλή, τη διαμάχη για τα αρχαία της Βενιζέλου επί κυβέρνησης Σαμαροβενιζέλων, τις απίστευτες καθυστερήσεις ακόμη και στις λύσεις που οι ίδιοι πρότειναν στην πενταετία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα έρχεται νέα διαμάχη για τα αρχαία που βρίσκονται... κάτω από τα αρχαία!

Το θέμα φέρνουν, με κοινή τους δήλωση, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ  Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών Χρήστος Γιαννούλης, Στην ανακοίνωσή τους, υποστηρίζουν:

«Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται πόσο λανθασμένη ήταν η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αλλάξει τον σχεδιασμό κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης κόντρα στις εισηγήσεις των αρχαιολόγων και τη θέληση της τοπικής κοινωνίας. Μετά την επιλογή του βίαιου τεμαχισμού και απόσπασης των αρχαιοτήτων, ανακύπτουν και νέα ζητήματα που εκτινάσσουν τον προϋπολογισμό και εκτροχιάζουν το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του μετρό Θεσσαλονίκης πέραν του τέλους του 2023, ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί ήδη. Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», στον σταθμό Βενιζέλου εντοπίστηκε και τρίτο στρώμα αρχαιοτήτων, με το υπουργείο Πολιτισμού να κρατά «μυστικό» το εύρημα. Την ίδια στιγμή, η ανάδοχος εταιρεία καταθέτει νέα αιτήματα για αποζημιώσεις -πέραν εκείνων που σχετίζονται με τις καθυστερήσεις που προκάλεσε η Ν.Δ.- επικαλούμενη αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών και των καυσίμων».

Κι αυτό μόλις μια μέρα μετά την εξής δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

"Πιστεύω ότι είναι εφικτό να το παραδώσουμε στα τέλη του ’23. Ήδη οι συρμοί βρίσκονται στη θέση τους. Γίνονται δοκιμαστικές λειτουργίες. Ο σταθμός της Βενιζέλου αρχίζει να κατασκευάζεται. Ένας από τους λόγους που είχαμε μικρές καθυστερήσεις, οφείλεται στο γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε ένα κυκεώνα δικαστικών προσφυγών ως προς το σταθμό Βενιζέλου. Δικαιωθήκαμε πλήρως από το Ανώτατο Δικαστήριο και θέλω να διαβεβαιώσω τους Θεσσαλονικείς ότι έχουμε και έναν υπερσύγχρονο σταθμό Βενιζέλου, ο οποίος είναι απολύτως απαραίτητος για τη σωστή λειτουργία του ΜΕΤΡΟ, αλλά ταυτόχρονα να επανατοποθετήσουμε και τα πολύ σημαντικά μνημεία της πολιτιστικής Ιστορίας της Θεσσαλονίκης στη θέση τους. Με έναν τρόπο που θα τα καταστήσει επισκέψιμα για τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και χρήστες του ΜΕΤΡΟ, που θα κινούνται κάθε μέρα από το σταθμό Βενιζέλου".

Ένα είναι το σίγουρο: Μοναδική χαμένη της υπόθεσης είναι η Θεσσαλονίκη και οι πολίτες της. Φυσικά, υπάρχουν και κερδισμένοι...