Ανοίγει,  σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 με την 2η αναμνηστική δόση (4η  δόση) και σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιθυμούν, μετά την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. 

Το τοπίο, όμως, παραμένει θολό, αφού οι επιστήμονες δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση για το αν το εμβόλιο είναι απαραίτητο, αλλά παραμένει η ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό με την 2η αναμνηστική δόση για τους άνω των 60 ετών.

Ο κόσμος φαίνεται μπερδεμένος και είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε όλοι την αντίδρασή του, με το σημερινό άνοιγμα της πλατφόρμας και την προθυμία που θα υπάρξει για εμβολιασμό, καθώς υπάρχει μόνον ισχυρή σύσταση, χωρίς, μέρος των επιστημόνων, να λέει καθαρά αν είναι απαραίτητη η 4η δόση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στις 23 Ιουνίου έχει ως εξής: «Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60. Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22».