Δίνουν και παίρνουν τα προγνωστικά για τις πρόωρες εκλογές -παρά το ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πολλές φορές έχει επαναλάβει ότι αυτές "θα γίνουν στην ώρα τους".

Στη Θεσσαλονίκη κάποιοι βάζουν και στοιχήματα. Και εννοούμε τους άκρως ενδιαφερόμενους. Δεν συμπίπτουν στην ημερομηνία διεξαγωγής, αλλά συμπίπτουν στην ημερομηνία που αποκλείουν: Την 11η Σεπτεμβρίου.

Για ποιο λόγο "ακυρώνουν" τη συγκεκριμένη ημερομηνία; Επειδή, λένε, έχει... ΔΕΘ. Δεν υπολογίζουν, όμως, ότι με αυτόν τον τρόπο η ΔΕΘ γίνεται, και με το... νόμο προεκλογικό πεδίο, που διευκολύνει τους πάντες να μιλήσουν για την οικονομική τους πολιτική, σε... προστατευμένο περιβάλλον. Ούτε υπολογίζουν ότι αρχές Νοεμβρίου πρέπει να κατατεθεί ο προϋπολογισμός, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ΄χουμε ξεμπερδέψει με τις εκλογές στις αρχές Οκτωβρίου, ώστε η νέα σύνθεση της νέας κυβέρνησης να έχει μπροστά της ικανό χρόνο να υπολογίσει τα νούμερα για να της "βγαίνουν". Και, αν -και εφόσον- γίνουν οι εκλογές με απλή αναλογική στις 11 Σεπτεμβρίου, τότε μια χαρά προλαβαίνουμε να κάνουμε εκλογές -με ενισχυμένη- στις 9 Οκτωβρίου. Και να υπάρχει ο χρόνος που απαιτείται για τη σύνταξη του προϋπολογισμού, αλλά και για τις επαφές με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Γ.Π.