Αποκαλυπτικό βίντεο από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη που είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση 300 κιλών κοκαΐνης και τέσσερις συλλήψεις αλλοδαπών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις ιταλικές αρχές, καθώς η υπόθεση φέρεται να συνδέεται με φορτίο κοκαΐνης που κατασχέθηκε πριν από 1,5 μήνα σε πλοίο στην Καλαβρία.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με τους πάνοπλους αστυνομικούς, την ώρα που επιχειρούν:







Η επιχείρηση έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου 2022, όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μαζί με αξιωματικούς της αμερικανικής DEA, της Guardia di Finanza Reggio Calabria και άλλων ιταλικών και ελληνικών αστυνομικών υπηρεσιών, έχοντας στη διάθεσή τους τη σωστή πληροφορία και μια σειρά ακλόνητων στοιχείων, έχουν στήσει καρτέρι.

Τελικά, πιάνουν σε πολυτελή μονοκατοικία, που νοίκιαζαν έναντι 2.000 ευρώ το μήνα, στο Κάτω Σχολάρι, τέσσερα μέλη του κυκλώματος, ενώ βρίσκουν και τα 300 κιλά κοκαΐνης, που είχαν περάσει μαζί με μπανάνες από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.



Η πολυεθνική αστυνομική ομάδα κρούσης συνέλαβε τέσσερα άτομα, ηλικίας 38, 48, 45 και 52 ετών, που είναι Βρετανοί υπήκοοι και κρίκοι μιας αλυσίδας που δρα υπό τις εντολές ενός 41χρονου επίσης Άγγλου, ο οποίος, σύμφωνα με τις ελληνικές και ξένες αστυνομικές αρχές, είναι ο εγκέφαλος του μεγάλου κυκλώματος παγκόσμιας διακίνησης κοκαΐνης.