Στο περιθώριο του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχώρησε σε καταγγελία για οσα συνέβησαν στον τελικό και στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια της μεγάλης διακοπής του πρώτου ημιχρόνου. Όπως υποστήριζαν από το βράδυ του Σαββάτου (21/5) οι «ασπρόμαυροι» το θέμα δεν είχε κλείσει και έδειχναν αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια, όπως και έκαναν σήμερα με την αποστολή δύο επιστολών διαμαρτυρίας.

Η πρώτη επιστολή αφορά τα όσα διαδραματίστηκαν εκτός αγωνιστικού χώρου, με παραλήπτες το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Αρχηγείο Αστυνομίας και την ΕΠΟ. Η δεύτερη επιστολή είχε αποδέκτη τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αναφορικά με τη διαιτησία του Ισπανού Αντόνιο Ματέου Λαόθ και του συμπατριώτη του Ρικάρντο Μπενγκοετσέα στο VAR.

Η επιστολή σε Μαρκ Κλάτενμπεργκ

Με την επιστολή της προς τον Άγγλο αρχιδιαιτητή οι «ασπρόμαυροι» ζητούν απαντήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων και συμπεριφορών και αναρωτιούνται γιατί μόνο στον Ντάγκλας Αουγκούστο δόθηκε το «μήνυμα» με την κίτρινη κάρτα στο 6ο λεπτό «για ήπια διαμαρτυρία με σήκωμα χεριών σε τελικό». Επίσης επισημαίνεται το γεγονός ότι ο Ισπανός ρέφερι κλήθηκε να πάει στο VAR μόνο στη φάση του κερδισμένου πέναλτι του Παναθηναϊκού, ενώ δεν κλήθηκε να κάνει το ίδιο και στη φάση της ανατροπής του Μιτρίτσα.

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρεται ο Λαόθ και η ομάδα του «ήταν ψυχοπνευματικά ανέτοιμη, έκριναν με δυο σταθμά θέλοντας να κάνουν τον ΠΑΟΚ να νιώσει «ξένος» και μετά το βολικό αποτέλεσμα άφησαν κατά μέρους τη διεύθυνση του αγώνα και πέρασαν στη διαχείριση». Όπως τονίζουν απευθυνόμενοι προς τον Άγγλο αρχιδιαιτητή «έφερες έναν ελίτ αναμφισβήτητα διαιτητή, αλλά φάνηκε είτε απροετοίμαστος, είτε βολεμένος με το αποτέλεσμα».

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, επιπλέον, προχωράει σε καταγγελία κατά του Ισπανού elite ρέφερι υποστηρίζοντας ότι «με τη συμπεριφορά του προκάλεσε τον βάναυσο ξυλοδαρμό αντιπροσωπείας του «Δικεφάλου» έξω από τα αποδυτήριά του».

Μάλιστα στην επιστολή υπάρχουν συγκεκριμένες ατάκες -μεταξύ άλλων- για το πέναλτι του Παναθηναϊκού και τον πανηγυρισμό του Αϊτόρ, όπως:

«Συστήνετε στην ετήσια εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών μας για θέματα διαιτησίας να τους προτείνουμε να διεκδικούν με το κεφάλι κάτω από το ύψος της μέσης τη μπάλα με την προσδοκία να τρακάρουν σε κάποιο πόδι; Σας παρακαλούμε να αναλάβετε την ευθύνη αυτής της απάντησης»

«Συστήνετε να αποσύρουμε από τους ποδοσφαιριστές μας την σύσταση να μην προκαλούν πιάνοντας τα γεννητικά τους όργανα σε πανηγυρισμούς μπροστά σε αντίπαλους οπαδούς, γιατί αυτό πια δεν επιφέρει ποινή; Παρακαλούμε να αναλάβετε την ευθύνη και αυτής σας της απάντησης».

Η επιστολή προς τους φορείς του τελικού

Με την επιστολή προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Αρχηγείο Αστυνομίας και την ΕΠΟ, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ διαμαρτύρεται:

  • Για τη συμπεριφορά απέναντι στους εκδρομείς που έμειναν 10-12 ώρες χωρίς έστω πρόσβαση σε νερό.
  • Για την άσκοπη χρήση χημικών με στόχο να σταματήσει η ρίψη πυρσών.
  • Για το σκηνικό των αποδυτηρίων
  • Για κατάχρηση εξουσίας, χειρονομίες και πρόκληση των ΜΑΤ σε κόσμο που δεν είχε καμία εμπλοκή σε επεισόδια και σε αξιωματούχους της ομάδας (μελών της ασφάλειας κλπ.)
  • Για πλημμελή έλεγχο
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς του τελικού ζητάει ΕΔΕ, υλικό από κάμερες και, όπως αναφέρεται, «επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω νομικές ενέργειες».