Παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη, προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος 3χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη, με το κοριτσάκι να έχει νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και να μεταφέρεται το Σάββατο στο Ιπποκράτειο όπου και κατέληξε μέσα λίγη ώρα. 
Ειδικότερα, ο υπουργός ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας του παιδιού. Να σημειωθεί πως οι γονείς έχουν καταθέσει μήνυση προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους.
Το τρίχρονο κοριτσάκι εισήχθη τη Μεγάλη Τρίτη στο «Παπαγεωργίου» - όπου και νοσηλεύτηκε - με πρήξιμο στον αστράγαλο και μετά από λίγες ημέρες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. 
Σύμφωνα με πληροφορίες με τη βιοψία που πραγματοποιήθηκε, αποκλείστηκε τόσο το ενδεχόμενο οξείας συστηματικής αγγειίτιδας, όσο και εκείνο του long covid, καθώς εντοπίστηκαν αντισώματα στον οργανισμό του παιδιού. 
Τελικά, καθώς η υγεία του δεν βελτιωνόταν και οι γιατροί δεν κατέληγαν σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα το κοριτσάκι διακομίστηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο” στις 12 το μεσημέρι και περίπου μετά από 2,5 ώρες κατέληξε. 
Στη σορό του παιδιού διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ανεπάρκεια σε ζωτικά όργανα