Ένας 30χρονος Έλληνας υπήκοος συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ως ενεχόμενος σε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στη... Σουηδία. Φαίνεται, όμως, ότι δεν είχε... σταματήσει το επάγγελμα, καθώς πάνω του βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών.

Ο 30χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών Ελλήνων αστυνομικών του Δικτύου ENFAST «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρησιακών Ομάδων Αναζήτησης Διωκόμενων» με Σουηδούς αστυνομικούς – εκπροσώπους του ίδιου Δικτύου και μέσω του Γραφείου SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας. Σε βάρος του είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Σουηδικών Αρχών.

Κατηγορείται ότι εμπορεύονται ναρκωτικά και συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα, που διοχέτευε στη Σουηδία ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα σε τουλάχιστον μία περίπτωση κατά το 2021 όπου διακινήθηκε ποσότητα 20 κιλών ινδικής κάνναβης.

Από έρευνα που διενεργήθηκε, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπόλειμμα τσιγάρου που περιείχε κάνναβη, δυο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και  αποκωδικοποιητής IPTV (για την παρακολούθηση τηλεοπτικών καναλιών μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης).

Ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.