Αυτός που ήθελε να κερδίσει, που έπαιξε πιο γρήγορα και πιο παθιασμένα, με σκοπό τη νίκη, πήρε το ντέρμπι της Τούμπας...

Ο ΠΑΟΚ έμεινε για δέκατο σερί αγώνα μακριά από τη νίκη, δίνοντας συνέχεια στον αγωνιστικό του "κατήφορο", μετά τη νέα ήττα του από τον Αρη (0-1), στην Τούμπα, η οποία ήταν η τρίτη εφετινή από τον «αιώνιο» αντίπαλο του στα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια. 

Ο Αρης με καλή παρουσία και έξυπνη τακτική  έφθασε στη μεγάλη νίκη και πλέον βλέπει "φως" εξόδου στην Ευρώπη. Είναι ενδεικτικό της φετινής κυριαρχίας των "κίτρινων" επί του ΠΑΟΚ πως σε αυτά τα 4 μεταξύ τους παιχνίδια δεν έχει δεχτεί γκολ από τον Δικέφαλο ο οποίος περνάει παρατεταμμένη αγωνιστική κρίση. Μάλιστα, όλες οι ομάδες κάνουν κοιλιά στην μέση του πρωταθλήματος. Ο εφετινός ΠΑΟΚ έκανε κοιλιά στην... αρχή και στο τέλος!

Ο Άρης ξεκίνησε καλύτερα και στο 9' ήρθε η πρώτη τελική του ντέρμπι με σουτ από την περιοχή  του  Σούντγκρεν που έφυγε άστοχα και ανώδυνα για τον Πασχαλάκη. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύονταν τα λάθη των γηπεδούχων και έτσι, στο 22' ο Μαντσίνι είχε την δεύτερη τελική για τον Αρη, με άστοχο επίσης σουτ. 

Μόλις στο 33' έγινε το πρώτο μακρινό σουτ του ΠΑΟΚ με τον Κούρτιτς για να μπλοκάρει εύκολα ο Κουέστα. 

Ένα κάκιστο κοντρόλ του Καμαρά στέρησε από τους κιτρινόμαυρους την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο α μέρος κι έτσι φθάσαμε στην επανάληψη.

Πάλι ο Άρης ξεκίνησε δυνατά, κάτι πήγαν να κάνουν οι γηπεδούχοι με σουτ από μακριά, αλλά ήρθε το 63΄ κι ο Αρης πήρε προβάδισμα. Ο Ντουκουρέ απέφυγε το τάκλιν του Ινγκασον μπήκε μετωπικά μετά από ωραία πάσα του Μαντσίνι και πλάσαρε ιδανικά τον Πασχαλάκη ανοίγοντας το σκορ. 

Ηταν το φυσικό επακόλουθο για μια αγωνιστική εικόνα που από την αρχή φανέρωνε τις πολλές αδυναμίες των γηπεδουχων...

Τι έχει να επιδείξει ο ΠΑΟΚ; ΜΙα κεφαλιά του Άκπομ στο 81' μια κεφαλιά από την περιοχή, που δεν αιφνιδίασε τον Κουέστα... Έτερον... ουδέν!

Με το δίκιο τους οι φίλαθλοι του Δικεφάλου γιούχαραν τις αλλαγές του Λουτσέσκου, αλλά και όλους τους παίκτες στο τέλος του αγώνα...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: - / 63' Καμαρά

Δοκάρια: - / - 

Διαιτητές: Φέλιξ Μπριχ, Στέφαν Λουπ, Ρόμπερτ Κέμπτερ, 4ος Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Κίτρινες:  44' Ινγκασον, 65' Κούρτιτς, 82' Σάστρε / 38' Μπερτόγλιο, 45+2' Εμπακατά, 58' Ντουκουρέ, 90+6' Δεληζήσης.

Κόκκινες: - / -

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχάι (79' Τσόλακ), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (65΄ Σβαμπ), Κούρτιτς, Τέιλορ (65' Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (65' Σοάρες), Άκπομ.

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά (68΄ Σάκιτς), Ντουκουρέ, Ματίγια, Ιτoύρμπε (85' Δεληζήσης), Μαντσίνι (79' Γκαρσία), Καμαρά, Μπερτόγλιο (79' Πάλμα).