Ένας τελικός που δεν έπρεπε να αρχίσει ποτέ, λόγω επεισοδίων, όχι μόνον άρχισε, αλλά διήρκεσε... τρεις ώρες και κάτι λεπτά!

Γιατί δεν έπρεπε να αρχίσει; Επειδή οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έκαναν ντου στον αγωνιστικό χώρο πριν αρχίσει το παιχνίδι, έπαιξαν ξύλο με τα ΜΑΤ, έφθασαν ως την εξέδρα των φίλων του ΠΑΟΚ και λίγο έλειψε να ΄χουμε σύρραξη, την οποία απέτρεψε η αστυνομία με τη χρήση καπνογόνων, δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης!

Μέσα σε αυτό το πολεμικό σκηνικό και με τον κόσμο στην εξέδρα να... κλαίει από τα δακρυγόνα, ο αγώνας άρχισε με 35 λεπτά καθυστέρηση.

Κι εκεί που μόνον ποδόσφαιρο δεν βλέπαμε, ήρθε ένα πέναλτι από τον VAR να βάλει ξανά φωτιά. Ήταν το 34 όταν ο Βιερίνια προσπάθησε να διώξει μέσα στη μικρή περιοχή, ο Βιγιαφάνιες οριζοντιώθηκε ένα με το χορτάρι και ο παίκτης του ΠΑΟΚ τον βρήκε στο κεφάλι, ενώ η κεφαλιά του παίκτη του Παναθηναϊκού έφευγε άουτ. Το πέναλτι ανέλαβε ο Αϊτόρ, ο οποίος ευστόχησε κι είχε την ατυχή έμπνευση να πανηγυρίσει μπροστά από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Μια πέτρα έφυγε από την εξέδρα, τον πέτυχε στο χέρι -ευτυχώς- και ο αγώνας διακόπηκε ξανά...

Όταν, τελικά, άρχισε εκ νέου, το πάιχνίδι ήταν διαφορετικό. Ο ΠΑΟΚ καλύτερος, όμως οι ευκαιρίες των Άκπομ με το κεφάλι, Μπίσεσβαρ, Σβαμπ, πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Στα χασομέρια πλέον, ο Μιτρίτσα φαίνεται να ανατράπηκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, όμως, ο Ισπανός διαιτητής έδειξε θέατρο αλλά όχι και κίτρινη, ο VAR δεν διόρθωσε και έτσι φθάσαμε στο να στεφθεί κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός.

Ο ΠΑΟΚ είχε ένα τεράστιο κενό στα χαφ, το οποίο εκμεταλλευόταν ο Παναθηναϊκός και πίεζε ψηλά, αναγκάζοντας το Δικέφαλο να παίζει με βαθιές μπαλιές. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να παίξει με αντεπιθέσεις. Δεν τα κατάφερε σε αυτόν τον... ατέλειωτο τελικό, όμως, με ένα VARίσιο πέναλτι κατάφερε να σηκώσει το κύπελλο.

Ήταν ό,τι χειρότερο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και αν είναι να ξαναδούμε κάτι τέτοιο και του χρόνου, καλύτερα οι τελικοί να γίνονται σε άδεια γήπεδα...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Γκολ: 34' Αϊτόρ / - 

Δοκάρια: - / -

Κίτρινες: 66' Γκατσίνοβιτς, 90+5' Αλεξανδρόπουλος / 7' Ντάγκλας, 22' Σοάρες, 96' Κρέσπο 

Κόκκινες: - / -

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουανκάρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Ρούμπεν Πέρεθ, Αϊτόρ, Γκατσίβοβιτς (76΄ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες (68΄ Κουρμπέλης), Ιωαννίδης (76΄ Καρλίτος), Παλάσιος (90+4΄ Σάρλια) 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύραντζης, Ινγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46΄ Σίντκλεϊ), Ντάγκλας Αουγκούστο (52΄ Σβαμπ), Κούρτιτς, Φιλίπε Σοάρες (46΄ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (62΄ Μίτριτσα), Άκπομ (67΄ Τσόλακ)