Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για σήμερα Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος ο καιρός και στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, με βόρειους - βορειοδυτικούς ανέμους και θερμοκρασία από 10 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Δυτική Μακεδονία επίσης αίθριος καιρός, με βορειοανατολικούς ανέμους ως 3 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνον το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 (στα ορεινά) ως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός και στην υπόλοιπη χώρα. Μόνον στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 και πιθανώς τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση απο το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά από 09 έως 26 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου θα κυμανθεί από 15 έως 24 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.