Απομακρύνθηκαν, το μεσημέρι, οι λαμαρίνες από εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στην περιοχή του σταθμού «25ης Μαρτίου». 
Αποδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα της οδού Σόλωνος μεταξύ των οδών 25ης Μαρτίου και Δελφών. Έτσι, η οδός Σόλωνος θα διαθέτει μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και η κυκλοφορία των οχημάτων προς τις οδούς Φιλελλήνων και Χαλκιδικής θα διεξάγεται πλέον μέσω της Σόλωνος. 
Επίσης, τμήμα της οδού Φιλελλήνων επανέρχεται στην αρχική, προ έργων, κατάσταση, μεταξύ των οδών Κρήτης και Χαλκιδικής με φορά κίνησης προς την οδό Κρήτης. 
Παράλληλα, αναδιαμορφώνονται τα πεζοδρόμια σε όλο το μήκος της περιοχής που απελευθερώνεται από τον περιορισμό του χώρου που καταλάμβανε το εργοτάξιο στο Σταθμό «25ης Μαρτίου».
«Παραδίδουμε στην κυκλοφορία τμήμα της Σόλωνος που είναι κατειλημμένo από εργοτάξιο του μετρό για περισσότερο από 10 χρόνια», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό κ. Νίκος Ταχιάος. Ενημέρωσε για την εξέλιξη των εργασιών σε σταθμούς του μετρό, όπως ο σταθμός Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας. Όπως είπε, αύριο αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της Δελφών στον σταθμό Φλέμινγκ. 
Μεταξύ άλλων είπε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος έτους να έχει αποδοθεί σε χρήση η μία λωρίδα κυκλοφορίας στο τμήμα της Βενιζέλου πάνω από Εγνατία, ενώ ήδη έχει γίνει διάνοιξη της οδού Βούλγαρη. 
Όσον αφορά το τμήμα της Δελφών που θα ανοίξει αύριο στον σταθμό Φλέμινγκ, ο κ. Ταχιάος τόνισε «Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εντελώς, ωστόσο στο μεγαλύτερο μήκος της η Δελφών θα έχει πλέον απρόσκοπτη κυκλοφορία, γεγονός πολύ σημαντικό για την περιοχή». 
Είπε επίσης ότι πολύ σύντομα θα γίνουν αντίστοιχες διαμορφώσεις και στην άλλη πλευρά της πόλης, δηλαδή από την πλατεία Δημοκρατίας μέχρι και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Θα απομείνει ως εκκρεμότητα μόνο ο σταθμός Βενιζέλου, ωστόσο και γι’ αυτόν τον σταθμό ο κ. Ταχιάος ανακοίνωσε ότι μέσα στον Ιούνιο ξεκινούν στο μεγαλύτερο τμήμα του εργασίες που αφορούν την κατασκευή του ίδιου του σταθμού παράλληλα με κάποιες εκκρεμείς αρχαιολογικές εργασίες. «Προχωράμε πολύ γρήγορα στην ολοκλήρωση του έργου και σε εκείνο το σημείο», τόνισε. 
Παράλληλα γίνονται αυτήν την στιγμή πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στον σταθμό «Αγίας Σοφίας» από την Εγνατία και πάνω, ώστε να ολοκληρωθεί η μορφή του αρχαιολογικού σκάμματος που θα αποτελέσει τμήμα της πλατείας Μακεδονομάχων που θα αποδοθεί και αυτή στους πολίτες σε συνέχεια του άξονα της Αγίας Σοφίας. 
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Ταχιάος είπε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος έτους να έχει αποδοθεί σε χρήση η μία λωρίδα κυκλοφορίας στο τμήμα της Βενιζέλου πάνω από Εγνατία.