Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία o καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και στα ορεινά, από το απόγευμα και μετά, θα σημειωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί ως 3 μποφόρ και θα στραφούν σε δυτικούς ακόμη και ως 7 μποφόρ σε ορισμένες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στη Δυτική Μακεδονία  αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά από το μεσημέρι κι έπειτα θα σημειωθούν νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και, σε ορισμένες περιοχές, θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί ως 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις και, από το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί ως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-26 βαθμούς Κελσίου.