Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά σποραδικές καταιγίδες στην αρχή της ημέρας και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται για σήμερα, Σάββατο 14 Μαΐου 2022, για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Ο καιρός θα βελτιωθεί αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία Προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Πυκνότερες θα είναι στην Σιθωνία, ενώ στη χερσόνησο του Άθω προβλέπεται αίθριος καιρός.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 (στο Λιτόχωρο) ως 26 (στην Αριδαία) βαθμούς Κελσίου.

Στη Δυτική Μακεδονία θα έχουμε τοπικές συννεφιές με ανέμους βόρειους - βορειοδυτικούς ως 3 μποφόρ και θερμοκρασία από 18(στη Σαμαρίνα) ως 24(στο Βελβενδό) βαθμούς Κελσίου.

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι αίθριος, με πυκνές συννεφιές στα βόρεια του Έβρου και καταιγίδες στα ορεινά της Δράμας. Οι άνεμοι θα πνέουν στην Ανατολική Μακεδονία βόρειοι ως 2 μποφόρ και στη Θράκη νοτιοδυτικοί ως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 25 βαθμούς Κελσίου.