Να γίνουν επιπλέον σαρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις παιδικές χαρές που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης ήταν η εντολή που δόθηκε μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Αφορμή το ατύχημα με 8χρονη στην τσουλήθρα της παιδικής χαράς που βρίσκεται στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Καλλιδοπούλου. 
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, οι έλεγχοι θα γίνουν σε δύο επίπεδα, τόσο από συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης όσο όμως και από εταιρεία που εξειδικεύεται σε θέματα επιθεωρήσεων πιστοποιήσεων και διασφάλισης ποιότητας στις παιδικές χαρές. Από τη συγκεκριμένη εταιρεία θα ζητηθεί να πραγματοποιήσει αυτοψία κατά προτεραιότητα στην παιδική χαρά όπου τραυματίστηκε η 8χρονη αλλά ταχύτατα και στο σύνολο των παιδικών χαρών του Δήμου Θεσσαλονίκης και να αποστείλει τις σχετικές παρατηρήσεις της προς τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες. 
Τις παιδικές χαρές θα ελέγξουν και συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ήδη πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους και τα οποία αποφασίστηκε να ενισχυθούν με επιπλέον προσωπικό. 
Παράλληλα, θα ζητηθεί από τον ανάδοχο που έχει αναλάβει το έργο της αναβάθμισης και της συντήρησης των παιδικών χαρών του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ενεργής σύμβασης, να επισπεύσει όλες τις σχετικές διαδικασίες.

Φωτογραφία αρχείου