Πνοή στις γειτονιές της πόλης δίνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από παρεμβάσεις για την αναβάθμιση πάρκων και χώρων πρασίνου.

Δύο υφιστάμενοι χώροι πρασίνου, στην Άνω Πόλη και στην περιοχή της Μπότσαρη, αναβαθμίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες και αποδόθηκαν στους πολίτες πιο όμορφοι παρά ποτέ.

Τον χώρο πρασίνου στην πλατεία Κρίσπου της Άνω Πόλης κοσμούν πλέον περισσότερα από 200 εποχιακά φυτά, 15 καινούριες τριανταφυλλιές αλλά και νέος χλοοτάπητας, που τοποθετήθηκε σε συνολική έκταση 320 τ.μ. Παράλληλα με τις παρεμβάσεις για τον εμπλουτισμό του πρασίνου, πραγματοποιήθηκαν εργασίες ολικής επισκευής του αυτόματου αρδευτικού συστήματος.

Εκτεταμένες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν και στον χώρο πρασίνου στη συμβολή της Μπότσαρη με την Παπαναστασίου. Εκεί φυτεύτηκαν 625 θάμνοι καθώς και 150 εποχιακά φυτά, ενώ τοποθετήθηκε χλοοτάπητας σε έκταση 450 τ.μ.. Επιπρόσθετα έγιναν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του δικτύου άρδευσης, ώστε να καλύπτονται οι αρδευτικές ανάγκες του φυτικού υλικού.