Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η μητέρα της 8χρονης που ακρωτηριάστηκε το δάχτυλό της στο δεξί της χέρι, κάνοντας τσουλήθρα χθες σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία, στο ύψος της οδού Καλλιδοπούλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η μητέρα επιθυμεί την ποινική δίωξη για το ατύχημα που συνέβη στο παιδί της κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού της στην εν λόγω παιδική χαρά. Όλα έγιναν περίπου στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής όταν η μικρή κατέβαινε από την τσουλήθρα και τραυματίστηκε σοβαρά στο μικρό δάχτυλο του δεξιού της χεριού. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, προκειμένου οι γιατροί να ενώσουν το ακρωτηριασμένο δάχτυλο.

Στην μοιραία τσουλήθρα τοποθετήθηκαν κόκκινες κορδέλες και ένα προειδοποιητικό σημείωμα για την επικινδυνότητα της.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πρωτομαγιάς, όταν το παιδί έκανε τσουλήθρα και ακρωτηριάστηκε στο μικρό δάχτυλο του δεξιού της χεριού.

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης αναφέρει ότι στις παιδικές χαρές του δήμου γίνονται συχνά έλεγχοι για επικινδυνότητα κι ο τελευταίος δεν είχε επιδείξει κάτι:

«Θα ήθελα κατ’ αρχάς να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για το ατυχές περιστατικό που συνέβη χτες σε παιδική χαρά στην περιοχή της νέας παραλίας. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια -από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα τους και ενημερωνόμαστε διαρκώς για την πορεία της υγείας του παιδιού. Η παιδική χαρά παραμένει σφραγισμένη, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και οι εργασίες αποκατάστασης που θα κριθούν απαραίτητες. 

Οι έλεγχοι στην εν λόγω παιδική χαρά είναι τακτικοί, αλλά σε κανέναν από αυτούς δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο παιχνίδι όπου σημειώθηκε το ατύχημα του παιδιού. Ο τελευταίος έλεγχος έγινε την περασμένη Παρασκευή, οπότε μάλιστα αφαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που είχε κριθεί μη κατάλληλο», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Αισιόδοξα φαίνεται πως είναι τα πρώτα μηνύματα από την επέμβαση που έγινε στην 8χρονη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για την συγκόλληση του δαχτύλου που ακρωτηριάστηκε. Ωστόσο θα χρειαστεί να περάσουν δύο με τρία 24ωρα για να είναι σίγουροι οι γιατροί ότι όλα πήγαν καλά.

H φωτογραφία είναι από το αρχείο