Ανοικτά θα είναι αύριο, Κυριακή 8 Μαΐου, τα καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαΐου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι με εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, και το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης είναι 11:00 με 18:00. 

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) προτείνει για τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων, ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ, όσες επιλέξουν να λειτουργήσουν, προτείνουν ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι πάγιο αίτημα, τα τελευταία χρόνια, των εκπροσώπων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανά την Ελλάδα, είναι η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων καθώς δεν βοηθούν τους εμπόρους να αυξήσουν τον τζίρο τους, ενώ επικρατεί αναρχία με τις συνεχείς προσφορές και εκπτώσεις. Αν ισχύσουν μόνο οι δύο τακτικές περίοδοι εκπτώσεων το χειμώνα και το καλοκαίρι, όπως ίσχυε παλιότερα, θα ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο η αγορά, ενώ θα είναι και μεγαλύτερα τα ποσοστά μείωσης που θα γίνονται στις αρχικές τιμές, προκειμένου να είναι ακόμα πιο δελεαστικές για τους καταναλωτές.