Περισσότερα από 15.000 λαθραία καπνικά προϊόντα εντόπισαν και κατάσχεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.  

Για την υπόθεση συνελήφθη 56χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα και πλαστογραφία.

Αρχικά, το απόγευμα της Παρασκευής 15-04-2022 συνελήφθη, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας 58χρονος Έλληνας, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν 12 πακέτα λαθραία τσιγάρα, τα οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα από την 56χρονη αλλοδαπή. Μετά από έρευνα και αναζητήσεις, αλλά και χάρη στην παρατηρητικότητα των αστυνομικών, εντοπίστηκε στην περιοχή της Ξηροκρήνης η 56χρονη, η οποία και συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε υπόγειο χώρο της πολυκατοικίας που διέμενε, διαπιστώθηκε ότι έκρυβε 15.423 πακέτα τσιγάρα και 1.491 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία καταβολής φόρου κατανάλωσης καπνού και λοιπών δασμών του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης, 191 από τις συσκευασίες καπνού ήταν εμφανώς πλαστές κι ο καπνός που περιείχαν άγνωστης προέλευσης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Σύλληψη για 333 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Σε μια άλλη περίπτωση, χθες (16-04-2022) το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, μετά από μεταξύ τους αγοραπωλησία λαθραίων καπνικών προϊόντων, έναν Έλληνα και δύο αλλοδαπούς ηλικίας 39, 29  και 31 ετών αντίστοιχα.  

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο σπίτι του 39χρονου ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 333 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και το χρηματικό ποσό των 365 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων.


Τις φωτογραφίες από την πρώτη υπόθεση έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία