Κυπελλούχος Ελλάδος αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 0-3 στον τελικό του Φοίνικα Σύρου. 

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τους: Ουόλς, Μπαρνς, Κουμεντάκη, Ούντρις, Μπράουν, Πετρέα και λίμπερο τον Κοκκινάκη.

«Αφεντικό» του πρώτου σετ ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ξεκίνησε δυνατά και επέβαλλε τον ρυθμό του. Με τον Ούντρις να είναι ασταμάτητος, ο Δικέφαλος πήρε από νωρίς προβάδισμα, 3-8. Στην συνέχεια, οι τυπικά γηπεδούχοι αντέδρασαν και μείωσαν το σκορ, 14-16. Με «όπλο» του το μπλοκ, ο ΠΑΟΚ έδωσε τις δικές του απαντήσεις, αυξάνοντας την διαφορά, 16-21, η οποία του έδωσε... φτερά για το 0-1, στο οποίο έφτασε με 18-25. 

Σ' ένα συναρπαστικό δεύτερο σετ, το οποίο πρόσφερε μοναδικό θέαμα, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα, 8-2, ωστόσο ο Δικέφαλος αντέδρασε και ανέτρεψε το σκηνικό, 15-16. Με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να πιέζει την υποδοχή του Φοίνικα, η οποία ήταν στο 26%, η διαφορά παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα, 19-21. Στην συνέχεια, οι αντίπαλοι έβγαλαν αντίδραση και έστειλα το σετ σε «παράταση», 24-24, η οποία δεν ήταν η μοναδική. Προσφέροντας απίστευτο βόλεϊ οι δύο ομάδες, παρουσιάζοντας μεγάλη αυταπάρνηση, το σετ συνέχισε να είναι στην κόψη του ξυραφιού, 26-26, 28-28, 30-30. Σ' εκείνο το σημείο δράση ανέλαβε ο Κουμεντάκης. Με τον Έλληνα ακραίο να είναι... σεληνιασμένος, ο ΠΑΟΚ έφτασε με 31-33 στο 0-2. 

Έχοντας την ψυχολογία της κατάκτησης του δεύτερου σετ, οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν με... φόρα στο τρίτο σετ, και πήραν σημαντική διαφορά, 3-8. Οι αντίπαλοι προσπάθησαν να επιστρέψουν, ωστόσο με τον ΠΑΟΚ να λειτουργεί σαν «καλοκουρδισμένη μηχανή» δεν υπήρχε το παραμικρό περιθώριο. Παίζοντας σε υψηλό τέμπο οι «ασπρόμαυροι» έκαναν το 0-3 στα σετ και στέφθηκαν για τέταρτη φορά Κυπελλούχοι Ελλάδος.