Δύο νέες γερανογέφυρες, συνολικής αξίας 15,7 εκατ. ευρώ και ανυψωτικής ικανότητας 50 και 65 τόνων αντίστοιχα, θα στηθούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Οι γερανογέφυρες έρχονται Θεσσαλονίκη από Σαγκάη και θα δώσουν στο λιμάνι τη δυνατότητα να εξυπηρετεί απευθείας πλοία κύριων γραμμών, χωρητικότητας άνω των 10.000 TEUs (New Panamax). Επίσης, θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος φορτοεκφόρτωσης. Αναμένονται την Πρωτομαγιά και η συναρμολόγησή τους εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός δύο-τριών εβδομάδων από την παραλαβή τους, ενώ θα απαιτηθούν περίπου δύο μήνες, για να τεθούν σε πλήρη λειτουργία, πιθανότατα την 1η Ιουλίου. Θα ακολουθήσει η προμήθεια τουλάχιστον δύο ακόμη τέτοιων γερανογεφυρών.

Επίσης, καθώς μέσα στο επόμενο τετράμηνο αναμένεται να υπογραφεί με τον ανάδοχο («MYTILINEOS SA – ROVER MARITIME SL – HDK SA») η σύμβαση για το μεγάλο πρότζεκτ της επέκτασης της 6ης προβλήτας του λιμένος της Θεσσαλονίκης στα, περίπου 510 μέτρα, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα υποδοχής μεγαλύτερων εμπορικών πλοίων, ο ΟΛΘ Α.Ε. μπαίνει στο παιχνίδι γαι να ολοκληρώσει έργα που προβλέπονται από τη σύμβαση ως το 2025.

Όπως είπε, σήμερα, κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας με δημοσιογράφους, ο εκτελεστικός πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), Θάνος Λιάγκος, η διοίκηση του λιμανιού θα ανακοινώσει σύντομα τον τρόπο με τον οποίο θα ομαλοποιηθούν οι ροές φορτίων στην πύλη 16 -είσοδο που οι εργαζόμενοι και οι τελωνειακοί, πολλές φορές, αστειευόμενοι, αναφέρουν ως... "πύλη της κολάσεως", καθώς είναι γνωστό πως εκεί στριμώχνονται φορτηγά και εμπορευματοκιβώτια. Με τη λύση που θα ανακοινωθεί αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η δυνατότητα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Λιάγκος είπε ακόμα πως η εταιρεία εξετάζει δύο τοποθεσίες που έχουν επιλεγεί για τη δημιουργία dry port και στη Σερβία, πέραν της Βουλγαρίας.

Η επένδυση στον επιβατικό σταθμό

Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΟΛΘ αναμένει να επικαιροποιηθεί η μελέτη που έχει ανατεθεί σε ολλανδική εταιρεία, για το διατηρητέο κτήριο του νέου επιβατικού σταθμού, εμβαδού 12.000 τ.μ., με πρόσοψη μήκους 200 μέτρων το οποίο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των υποχρεωτικών επενδύσεων στο λιμάνι, όπως και η έκτη προβλήτα και ως το 2022 στέγαζε το Β Τελωνείο. Ο κ. Λιάγκος υπολογίζει το κόστος στα 9 εκ. ευρώ.

Σήμερα στο κτίριο στεγάζεται ο επιβατικός σταθμός του λιμένος. Στο μέλλον, η χρήση του δε φαίνεται να αλλάζει χρήση, αλλά αναμένεται να γίνει μια σύγχρονη υποδομή για το λιμάνι. Μάλιστα ξεκαθαρίστηκε ότι "εκεί δεν πρόκειται να γίνει ξενοδοχείο", καθώς επιθυμία του ΟΛΘ Α.Ε. δεν είναι να «αφαιρέσει» οικονομική δραστηριότητα από την πόλη. «Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή πόλη μέσα στο λιμάνι, με χρήσεις που θα ανταγωνίζονται την εκτός λιμένος τοπική οικονομία» διευκρίνισε.

Όσον αφορά το κομμάτι της κρουαζιέρας, για εφέτος αναμένονται 62 κρουαζιερόπολοια (το 2020 είχε έρθει ένα και το 2021 17), κάτι που σημαίνει χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη, με επιθυμία να τη γνωρίσουν κι όχι να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για λίγες ώρες για επαγγελματικούς λόγους.

Δ.Ι.Ασ.