"Σταγόνα στον ωκεανό" χαρακτηρίζει, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αύξηση της επιδότηση ρεύματος για α τιμολόγια χαμηλής τάσης και για το φυσικό αέριο μόνο στα νοικοκυριά.

Σε ανακοίνωσή της, ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αναφέρει:

"Και η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμπορους  να δίνουν άνιση μάχη για να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους και τις θέσεις εργασίας. Δεδομένου ότι η ενεργειακή κρίση προβλέπεται να μας συνοδεύσει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 και ο πληθωρισμός έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, η Ο.Β.Σ.Θ. τονίζει εμφαντικά ότι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις διανύουν τη δυσκολότερη οικονομική  τους περίοδο τα  τελευταία 50 έτη, καθώς δεν έχουν αναρρώσει οι πληγές των μνημονιακών πολιτικών και δεν έχει ξεπεραστεί η πανδημία του κορωνοιού.

Η 1η του Μάη  συμβολίζει τους αγώνες, τις διεκδικήσεις και τις θυσίες για ένα καλύτερο αύριο, πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο. Η Εργατική Πρωτομαγιά, είναι μια ημέρα που συνδέθηκε με σκληρούς αγώνες για την διεκδίκηση των αυτονόητων αγαθών για κάθε άνθρωπο : παιδεία, εργασία, υγεία, ασφάλεια και τα μηνύματα αυτά παραμένουν σήμερα όσο ποτέ επίκαιρα.

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αύξηση της επιδότησης ρεύματος  για τα τιμολόγια χαμηλής τάσης και για το φυσικό αέριο μόνο  στα νοικοκυριά  είναι σταγόνα στον ωκεανό και δεν αρκούν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν  μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά  το βάρος των ανατιμήσεων.

Για αυτό το λόγο η Ο.Β.Σ.Θ. θα συνεχίσει να αγωνίζεται προς όφελος του Βιοτεχνικού κόσμου ,καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις αποτυπώνοντας την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στις επιχειρήσεις με σκοπό την διάσωση και την στήριξη τους".