Δενδροφύτευση, κατά μήκος της λωρίδας πρασίνου της οδού Έλλης Αλεξίου στη Δ.Κ. Μενεμένης κατά την οποία φυτεύθηκαν εβδομήντα πέντε (75) δένδρα (σαράντα έξι (46) δένδρα του δασοπονικού είδους Tilia (Φιλύρα-Φλαμουριά) και είκοσι εννέα (29) δένδρα του δασοπονικού είδους Crataegus (Κράταιγος-Τρικουκιά) πραγματοποιήθηκε σήμερα. 

Ο δήμος προμηθεύθηκε τα δένδρα δωρεάν με χρηματοδότηση από το «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ» ενώ η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “75 UN-75 Trees UNAI SDG7” η οποία ξεκίνησε το 2020 από τον UNAI Hub SDG7 (KEPA) στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 75η επέτειο ίδρυσης των Ηνωμένων Εθνών με την φιλοδοξία να συμβάλει στις παγκόσμιες προσπάθειες για την αναδάσωση του πλανήτη και στην οποία ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης συμμετέχει από το 2021. 

Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε κυβερνήσεις, δήμους, ακαδημαϊκά ιδρύματα, επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα, απλούς πολίτες, κυρίως στη νέα γενιά που καλούνται να φυτέψουν τουλάχιστον εβδομήντα πέντε (75) δένδρα, να τα φροντίζουν και να εγγραφούν στην ’’UNAI Hub SDG7 Global Society’’.

Στη δενδροφύτευση παρέστησαν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α΄ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης-Πρασίνου & Περιβάλλοντος, κ. Βασίλης Μανωλόπουλος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου κ. Δέσποινα Μιχαηλίδου και μέλη του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, που προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Όμιλο Αστυνομικών Θεσσαλονίκης για τη συνεργασία και σε αυτή τη δράση δενδροφύτευσης (η δεύτερη στην οποία συμμετέχει) και τους συνεχάρη για την υιοθέτηση των νεοφυτεμένων δένδρων και ευχήθηκε να μιμηθούν και άλλοι σύλλογοι και ιδιώτες το παράδειγμα αυτό. Η φύτευση νέων δένδρων είναι από τις πιο απλές, φαινομενικά, άλλα με τεράστια σημασία πράξεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο αγώνας που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και την μάχη ενάντια στην απώλεια της βιοποικιλότητας αφορά κάθε άνθρωπο, κάθε σύλλογο, κάθε δήμο και κάθε χώρα.