Ο Δήμος Νεάπολης Συκεών και ο Δήμος Παύλου Μελά συνεργάζονται κι αλλάζουν το πρόσωπο της περιοχής. Ανοίγουν, την Παρασκευή 15 Απριλίου τις προσφορές για τη Μελέτης Αναβάθμισης Οδικής Ασφάλειας και Περιβαλλοντικού Σεδιασμού Τμήματος της Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου.
Η μελέτη θα κοστίσει 149.371,81€ ευρώ (με Φ.Π.Α.) και υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2023. Η δημοπράτηση θα γίνει αμέσως μετά και, μέσα στον επόμενο χρόνο, θα αρχίσει η κατασκευή.
Η μελέτη αφορά τμήμα της οδού Ανδρέα Παπανδρέου που διατρέχει ακριβώς στο διοικητικό όριο των Δημοτικών Κοινοτήτων Πολίχνης και Συκεών των Δήμων Παύλου Μελά και Νεάπολης - Συκεών αντίστοιχα, με το ένα άκρο να βρίσκεται στο ύψος του Τερματικού Σταθμού της λεωφορειακής γραμμής του ΟΑΣΘ Νο 25(Νεάπολη-Βενιζέλου) και το άλλο του άκρο στον κόμβο με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πολίχνης του Δήμου Παύλου Μελά, που αποτελεί και είσοδο για την περιοχή Μετεώρων. 
Το έργο θα καλύψει το τμήμα της κεντρικής οδικής αρτηρίας μέχρι και τη διασταύρωση Κόκορα (Ανδρέα Παπανδρέου, Επταπυργίου, Ελπίδος). 
Η οδός Ανδρέα Παπανδρέου λειτουργεί ως κύρια πύλη εισόδου - εξόδου των Δήμων Παύλου Μελά και Νεάπολης - Συκεών προς/από ανατολικά και δυτικά τμήματα της πόλης της Θεσσαλονίκης μέσω της Εσωτερικής Περιφερειακής, αλλά και προς/από οικιστικά συγκροτήματα όπως τους οικισμούς Πεύκων, Ασβεστοχωρίου, Χορτιάτη, Πανοράματος κ.α., μέσω της υπόγειας διάβασης της Περιφερειακής οδού. 
Εξυπηρετεί την προσπέλαση προς την Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης αλλά και προς τα Νοσοκομεία Παπαγεωργίου, 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως και Παπανικολάου.
«Συνεχίζουμε την πολύ καλή συνεργασία με τον γειτονικό Δήμο Παύλου Μελά και τον ίδιο τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τους συνεργάτες του» τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ενώ ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ανέφερε: «Η πολύ καλή συνεργασία μας με τον Σίμο Δανιηλίδη και τον υπηρεσιακό του μηχανισμό αποδίδει καρπούς. Προχωράμε για ένα σοβαρό έργο που θα αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή»