Δυο νεαροί αλλοδαποί, που διευκόλυναν μετανάστες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα να έρθουν στην Ελλάδα και να φθάσουν στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις από αστυνομικούς του   Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Οι φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν, στο πλαίσιο περιπολιών στην Εγνατία Οδό και στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στο ύψος των κόμβων Δερβενίου και Κερδυλλίων αντίστοιχα. Πρόκειται για 16χρονο και 24χρονο οι οποίοι οδηγούσαν δύο Ι.Χ. με τα οποία μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα, ο οδηγός του οχήματος, προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως συνελήφθη λίγο αργότερα, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου και Μυγδονίας, αντίστοιχα. Φυσικά ο 16χρονος δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια και συνελήφθησαν πέντε άτομα, καθώς δεν διέθεταν τα απαιτούμενα, νομιμοποιητικά για την παραμονή τους στη χώρα, έγγραφα.

Οι έλεγχοι και οι περιπολίες θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.