Κίτρινο το ντέρμπι. Όχι τόσο για τη νίκη του Άρη, μια νίκη αγχώδη και δύσκολη, όπως είναι φυσικό σε ένα ντέρμπι, αλλά από τη... βροχή κίτρινων καρτών που έπεσε και στις δύο ομάδες.

Ο Πορτογάλος διαιτητής  Λουίς Γκοντίνιο μπήκε αποφασισμένος να μη σφυρίξει πολύ. Άφηνε τα μαρκαρίσματα (οι γηπεδούχοι, όπως ήταν φυσικό, είχαν μπει με φόρα) και χρειάστηκε να... εμπλακούν και οι πάγκοι σε φασαρία, για να καταλάβει ότι, αν ήθελε να τελειώσει ο αγώνας με σώους παίκτες, θα έπρεπε να δείξει κίτρινες και στις δύο πλευρές.

Ήταν το 37' κι ενώ ο Λουτσέσκου είχε δει κίτρινη κάρτα από το 9': Σε νέα διένεξη, ο Λουίς Γκοντίνιο απέβαλε τον Χερμάν Μπούργος και το βοηθό του Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι. 

Στα αγωνιστικά ο Άρης είχε καλύτερο α μέρος, αλλά φάνηκε μόνον στη φάση του γκολ (από κόρνερ) στο 17 και σε δύο συνεχόμενες φάσεις στις καθυστερήσεις. Το β μέρος ανήκει στον ΠΑΟΚ που, παρά το ότι έπαιζε με δέκα παίκτες για 20', δεν έδειξε να μειονεκτεί και είχε τις ευκαιρίες (ειδικά ένα σουτ του Ολιβέιρα λίγο πριν τη λήξη) να πάρει τον έναν βαθμό. Ειδικά στα 10 τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Άρη οπισθοχώρησαν, ο βοηθός προπονητή -προφανώς με εντολή του Μπούργος που έβλεπε το παιχνίδι, λόγω κόκκινης, από την εξέδρα- έβγαλε όλους τους επιθετικούς και ταμπούρωσε την ομάδα του για να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στα πλέι οφ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Κλ. Βικελίδης

Γκολ: 17' Ντουκουρέ / -

Δοκάρια: 45+1' Ματίγια / -

Διαιτητές: Λουίς Γκοντίνιο, Ρουί Τεσέιρα, Βάλτερ Ρούφο, 4ος Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος

Κίτρινες: 32' Καμαρά, 66' Ντουκουρέ, 73' Μαντσίνι, 74' Εντιαγέ, / 9' Κούρτιτς, 37' Μιχάι, 41' Σοάρες, 90+4 Σίντκλεϊ

Κόκκινες: - / 70' Μιχάι (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις: 

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Πάλμα (60' Εντιαγέ), Ντουκουρέ, Μαντσίνι (78' Ματέο), Μπράμπετς, Ματίγια, Φαμπιάνο, Γκάνεα, Καμαρά (78' Μπεναλουάν), Ιτούρμπε (59' Γκάμα), Εμπακατά (85' Σούντγκρεν).  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε (74' Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (46' Αουγκούστο), Κούρτιτς, Σοάρες (60' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (74' Ίνγκασον), Ακπομ (79' Ολιβέιρα).