Για έναν μεγάλο αγώνα “να αναταχτει η παράταξη μας απέναντι στα αδιέξοδα που παράγει η κυβέρνηση της ΝΔ (ακρίβεια, ενέργεια, πανδημία),δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Όποτε πρέπει να βγούμε μπροστά” μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 fm και στον Στέφανο Διαμαντοπουλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης..

Σημείωσε οπότε κι αν γίνουν εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα ναι έτοιμο. “Θέλουμε εκλογές. Δεν ζητάμε γιατί πάντα τις αποφασίζει ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Δεν μου αρέσουν τα ρητορικά παιχνίδια”, είπε.

Και πρόσθεσε: “Είμαι σκληρός απέναντι στην κυβέρνηση. Τα λάθη είναι πολλά. Όλα λάθος τα έκανε ο Μητσοτάκης” σχολίασε για τα θέματα της ενέργειας. Ανέφερε την αύξηση της εξάρτησης από το φυσικό αέριο, την απορρύθμιση της ελληνικής αγορά και την τιμή 100% χρηματιστηριακή του ρεύματος τονίζοντας πως “οι Έλληνες πολίτες είμαστε ευάλωτοι ως καταναλωτές στην τιμή της ενέργειας”.

Συμπλήρωσε ότι “δεν έχουν μπει κανόνες ρύθμισης της αγοράς. Έχει επιτραπεί σε συμφέροντα να αισχροκερδούν”  και πως “η Ελλάδα δεν ήταν εξαρτημένη από το φυσικό αέριο όσο έγινε με τις επιλογές Μητσοτάκη”. Πρότεινε πλαφόν στην λιανική τιμή αύριο το πρωί και φόρο στα υπερκέρδη.

“Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ κλείνουν το μάτι στην κερδοσκοπία” υποστήριξε.

Επεσήμανε ότι στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα συνέφερε να φρενάρει ο λιγνίτης και αντί να αντικατασταθεί από ΑΠΕ, αντικαταστάθηκε από φυσικό αέριο.

Η απάντηση στον Τσίπρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τοξικό λόγο. Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και στην αναφορά του στο συνέδριο.

“Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε δεκανίκι της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεκανίκι είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας για ένα και μόνο λόγο. Γιατί ο ελληνικός λαός δίνει άλλοθι στα πολλά τραυματικά λάθη της ΝΔ διότι φοβάται την επιστροφή στο θώκο του πρωθυπουργού του κ. Τσίπρα διότι έχει την προηγούμενη εμπειρία Καμμένου-Τσιπρα που ήταν καταστροφική”.

“Αν βλέπετε τη ζημιά Μητσοτάκη και θυμάστε την ζημιά που έκανε ο Τσίπρας με τον Καμμένο εμείς σας δίνουμε μια ευκαιρία να μην έχετε πρωθυπουργό ούτε τον έναν ούτε τον άλλον” τόνισε για την θέση του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας στα περί προοδευτικών δυνάμεων που λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, στηλίτευσε την αποθέωση Πολακη στο συνέδριο κάνοντας λόγο για συμπεριφορά κοινοβουλευτικής παρακμής από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ερωτώμενος αν υπάρχουν πρόσωπα που θα ασκούσε βέτο το ΠΑΣΟΚ για τη συνεργασία απάντησε “Αν εγώ έκανα ΥΠΟΙΚ τον κ. Βαρουφάκη, πρόεδρο της Βουλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπουργό τον κ. Πολάκη και είχα συνεταίρο μου πέντε χρόνια ένα ακροδεξιό λαϊκιστή, τον κ. Καμμένο εσείς θα μου ξαναδίνατε ευκαιρία να ξανακυβερνησω τον τόπο; Εγώ πιστεύω πως όχι. Για αυτό και δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσω κι εγώ άλλη μια τέτοια ευκαιρία στον κ. Τσίπρα γιατί κρίθηκε”.

“Δεν μπαίνω σε μια περιπέτεια διανομής της εξουσίας με παλιούς πρωταγωνιστές που κρίθηκαν. Πολλοί δημοκρατικοί πολίτες ψήφισαν Μητσοτάκη για να φύγει ο Τσίπρας και τώρα έχουν απογοητευτεί. Βλέπουμε μια κυβέρνηση που αποφασίζει μια κλειστή παρέα του Μαξίμου , επιτελικό κράτος-χαος της παρέας του κ. Μητσοτάκη” συμπλήρωσε.