Ο οίκος Christie’s πρόκειται να δημοπρατήσει μια συλλογή με 128 σύγχρονα ρολόγια Patek Philippe αυτή την άνοιξη. Πρόκειται για την Kairos Collection: Exceptional Contemporary Timepieces by Patek Philippe, η οποία δημιουργήθηκε από έναν ανώνυμο συλλέκτη μέσα σε μία πάροδο 35 ετών και θα προσφερθεί μέσω τριών δημοπρασιών. Η συλλογή Kairos περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα δείγματα μοντέρνας ωρολογοποιίας που δημιουργήθηκαν από κορυφαίους τεχνίτες της μάρκας. Κάθε ρολόι της συλλογής είναι σε άριστη κατάσταση και συνοδεύεται από το πρωτότυπο πιστοποιητικό προέλευσης, το αντίστοχο κουτί παρουσίασης και την εξωτερική συσκευασία.
Η πρώτη πώληση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 9 Μαΐου και θα περιλαμβάνει 30 κομμάτια. Το highlight της πώλησης αυτής είναι ο χρονογράφος Split-Seconds Ref. 5959 με ροζ χρσή κάσας και μαύρο καντράν. Διαθέτει έναν ιδιαιτέρως πολύπλοκο in-house μηχανισμό χρονογράφου και κυκλοφόρησε ως περιορισμένη έκδοση 15 τεμαχίων.
Στη συνέχεια, στις 24 Μαΐου, ο οίκος Christie’s Hong Kong θα δημοπρατήσει άλλα 30 κομμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός εξαιρετικά σπάνιου πλατινένιου Ref. 5951P-012 Perpetual Calendar Split-Seconds Chronograph και ενός ροζ χρυσού Ref. 5078R-001 Minute Repeater.
Τα υπόλοιπα 68 κομμάτια της συλλογής θα παρουσιαστούν στις αίθουσες πωλήσεων του Christie’s Rockefeller Center στη Νέα Υόρκη στις 8 Ιουνίου. Ο οίκος δημοπρασιών αναφέρει ότι αυτή η δημοπρασία θα περιλαμβάνει πολλά ρολόγια που είναι εξοπλισμένα με καντράν που συνυπογράφει η Tiffany & Co.
“Η συλλογή Kairos αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία της σύγχρονης ωρολογοποιίας στο υψηλότερο επίπεδο αριστείας”, ανέφερε σε ανακοίνωση του ο οίκος Christie’s.
Πριν από τις τρεις δημοπρασίες η συλλογή Kairos θα παρουσιαστει σε διάφορες τοποθεσίες του οίκου Christie’s, όπως στη Νέα Υόρκη, τη Γενεύη, το Ντουμπάι, το Χονγκ Κονγκ και το Σαν Φρανσίσκο. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής: 5 έως 8 Απριλίου στο Λονδίνο, 30 Απριλίου έως 11 Μαΐου στη Νέα Υόρκη, 6 έως 8 Μαΐου στη Γενεύη, 13 έως 16 Μαΐου στο Ντουμπάι, 15 έως 24 Μαΐου στο Χονγκ Κονγκ, 24 έως 26 Μαΐου στο Σαν Φρανσίσκο και 3 έως 7 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη.

https://perpetual.gr