Ο πρώην υπουργός, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και επί συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βαγγέλης Βενιζέλος, μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή του πρώην υπουργού, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μαγκριώτη "Μας Αφορά" και είπε , μεταξύ άλλων :  

  • Ο Πούτιν, αξιολόγησε πολύ λάθος την πραγματικότητα και προχώρησε στην απολύτως καταδικαστέα στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία. Υποτίμησε την αντίσταση των Ουκρανών και της κυβέρνησης Ζελέσκι, υποτίμησε την αντίδραση της Δύσης, της ΕΕ και των ΗΠΑ. Η καθολική καταδίκη της Ρωσίας στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είναι η χαρακτηριστική απόδειξη. 
  • Ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να πάει πιο πέρα, ως δεσποτικός ηγέτης, αμφισβητεί το σύστημα ασφάλειας της Ευρώπης, και αυτό ήταν που αφύπνισε τους Ευρωπαίους, ειδικά τις μεγάλες χώρες, όπως την Γερμανία. 
  • Η ελληνική κυβέρνηση, πρέπει να πάρει πρωτοβουλία για μια συνάντηση με τον Ερντογάν, για να συζητήσουν τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, στην σταθερότητα της περιοχής. 
  • Το Κίνημα Αλλαγής εισπράττει θετικά την σταθερή στάση κατά του λαϊκισμού που κράτησε από το 2010, το έλεγα πάντα ότι, θα ανακάμψει, μαζί με την ανάκαμψη της χώρας. Η ηγεσία του, κρατώντας σταθερή την γραμμή κατά του λαϊκισμού, τώρα πρέπει να διαμορφώσει μια συγκροτημένη πρόταση για τα μεγάλα θέματα. 
  • Εγώ θα συνεχίσω να διατυπώνω δημόσια τις απόψεις μου, χωρίς κομματικές εμπλοκές, ελπίζω να τις ακούν στην κυβέρνηση, στο Κίνημα Αλλαγής και τον ΣΥΡΙΖΑ.