Το υπηρεσιακό όχημα του δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη πυρπόλησαν άγνωστοι τα ξημερώματα σήμερα Κυριακή 27/3/2022.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό συνέβη περί τις 2:30 σε υπαίθριο χώρο πίσω από το δημαρχείο Παύλου Μελά και φθορές από τη φωτιά προκλήθηκαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η αστυνομία προσήγαγε τρία άτομα, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα, αφού δεν βρέθηκαν στοιχεία σε βάρος τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Παύλου Μελά, «το όχημα ήταν σταθμευμένο, όπως κάθε βράδυ, στο πάρκινγκ έξω από το δημαρχείο, στη Σταυρούπολη, όπου βρίσκεται η έδρα του Δήμου» και «οι δράστες έβαλαν φωτιά στο ρεζερβουάρ που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και προκάλεσε ζημιές στο αυτοκίνητο, ενώ άμεσα κατέφθασαν πυροσβεστικές δυνάμεις που κατέσβησαν την πυρκαγιά».

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η κρατική ασφάλεια.

Ο κ. Δεμουρτζίδης σε δήλωσή του ανέφερε πως «η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παύλου Μελά δεν πτοείται από αυτές τις θρασύδειλες και επικίνδυνες ενέργειες και στέκεται με αποφασιστικότητα απέναντι σε όσους δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία και σε όσους αποσκοπούν στον εκφοβισμό».