Ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος γιατρού του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου την περασμένη Πέμπτη έχασε τη ζωή της μία τρόφιμος, ύστερα από επεισόδιο που φέρεται να προκάλεσε άλλος τρόφιμος.  

Η 47χρονη κατηγορούμενη, επιβλέπουσα ψυχίατρος, είχε συλληφθεί με εισαγγελική εντολή. Οδηγήθηκε νωρίτερα ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, που μετά την απαγγελία της κατηγορίας την παρέπεμψε να απολογηθεί σε ανακριτή.  

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο τρόφιμος με τον οποίο η θανούσα είχε επεισόδιο, φέρεται να είχε εμπλακεί προηγουμένως σε άλλο επεισόδιο με έναν ακόμη τρόφιμο, ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε στο κενό πέφτοντας από παράθυρο και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.  

Οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβησαν όλα τα παραπάνω ερευνώνται, όπως και τα αίτια θανάτου της γυναίκας, ενώ παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

Για το θέμα, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

"Ο Ιατρικός κόσμος της χώρας και ειδικά οι γιατροί του ΕΣΥ αποδεικνύουν καθημερινά εργαζόμενοι υπό αντίξοες συνθήκες ότι τιμούν στο ακέραιο τον όρκο του Ιπποκράτη και για το λόγο αυτό αξίζουν τον σεβασμό ΟΛΩΝ.

Η σύλληψη και κράτηση της συναδέλφου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μετά από θάνατο μιας νοσηλευομένης ασθενούς πριν ακόμη εκδοθεί και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης είναι κατακριτέα.

Η νομική υπηρεσία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης άμεσα τέθηκε στη διάθεσή της υπεράσπισης της συναδέλφου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα κινηθεί άμεσα προς κάθε κατεύθυνση για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των γιατρών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον παρόμοιο περιστατικό".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ