Έργα ύψους 13,7 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στους δήμους Βόλβης και Θερμαϊκού τους οποίους και επισκέφθηκε. 
Συγκεκριμένα μια «μεγάλη δεξαμενή έργων» στον Δήμο Θερμαϊκού που θα εξοικονομούν ενέργεια, με περιβαλλοντικό αποτύπωμα, και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιώργο Τσαμασλή και συμμετείχε σε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τα προβλήματα του τόπου. 
Όπως είπε ο κ. Πέτσας, την Τετάρτη πέρασε από την Επιτροπή Αξιολόγησης η έγκριση προϋπολογισμού 4,9 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων που εξοικονομούν ρεύμα στην ύδρευση και στην αποχέτευση. 
Μέχρι το τέλος Απριλίου ακολουθούν:
-Η αγροτική οδοποιία, προϋπολογισμού περίπου 1,9 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά δρόμους μήκους 50 χιλιομέτρων, οι οποίοι θα στρωθούν με άσφαλτο ή χαλίκι. 
-Η μεγάλη αστική ανάπλαση προϋπολογισμού 6,2 εκατομμυρίων ευρώ. 
-Η διαχείριση των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης. 

Δεν υπάρχει καμιά σκέψη για αλλαγή του εκλογικού νόμου 


Ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου από την κυβέρνηση ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι: «Δεν υπάρχει καμιά σκέψη, καμιά προετοιμασία στο Υπουργείο Εσωτερικών» για τέτοια αλλαγή. 

Στη Βόλβη έργα 8,8 εκατ. ευρώ 


Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας επισκέφθηκε και το δημαρχείο Βόλβης όπου ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση έργων, που, όπως είπε, εξοικονομούν ενέργεια και βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών και των επισκεπτών, καθώς πρόκειται για τουριστικό Δήμο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στα εξής έργα: 
• Ενεργειακή εξοικονόμηση μέσω της πρότασης για φωτοβολταϊκά συστήματα στα αντλιοστάσια, προϋπολογισμού πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ, ένα έργο πολύ σημαντικό και με γρήγορη απόδοση που θα διαφυλάξει τον Δήμο να μην κάνει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. 
• Έγκριση ποσού 3,2 εκατομμυρίων ευρώ για την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων μήκους 28 χιλιομέτρων. 
• Αστική αναζωογόνηση της περιοχής Πλατανιά, προϋπολογισμού περίπου 1,6 εκατομμυρίων ευρώ. 
• Έγκριση χρηματοδότησης για τον παιδικό σταθμό στη Νέα Απολλωνία. 
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα και συμμετείχε σε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών θα είναι δίπλα στην Αυτοδιοίκηση στο ζήτημα της αύξησης της τιμής της ενέργειας, λέγοντας: «Θα είμαστε δίπλα σας για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί και για την άμβλυνση των επιπτώσεων του ενεργειακού κόστους με έκτακτες χρηματοδοτήσεις, δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτή την οποία κάναμε».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ