Θετική έγκριση υπήρξε για το έργο που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης στον Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη και μέχρι το τέλος Απριλίου θα προχωρήσουν και άλλα δύο έργα, με συνολική χρηματοδότηση 5,2 εκατομμυρίων ευρώ,.
Αυτό  ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. 
Τα δύο αυτά έργα είναι η αστική αναζωογόνηση, προϋπολογισμού περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, και το δημοτικό σχολείο στο Φίλυρο, προϋπολογισμού 3,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και στη σύσκεψη που ακολούθησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Πέτσας τόνισε πως θα υπάρξουν νέες χρηματοδοτικές «ενέσεις» στους Δήμους και μετά τον Μάιο, για όσο χρειαστεί, λελογισμένες και με σύνεση, ώστε να αντιμετωπίσουν το ενεργειακό κόστος και να μην χρειαστεί να πληρώσουν οι δημότες αυξημένα δημοτικά τέλη και να μην προστεθούν κι άλλα βάρη. 
Συγκεκριμένα για το ενεργειακό κόστος ο κ. Πέτσας σημείωσε: «Κάναμε μια έκτακτη χρηματοδότηση 114 εκατομμυρίων ευρώ από τους ΚΑΠ και άλλα 14 εκατομμύρια ευρώ για τις Σχολικές Επιτροπές. Αυτά είναι χρήματα που θα καλύψουν τα θέματα ρευστότητας μέχρι και το Μάιο, αλλά από εκεί πέρα χρειάζονται και νέες οικονομικές ενέσεις. Όταν θα έχουμε μεγαλύτερη ορατότητα για τα μακροοικονομικά μεγέθη και τη γεωπολιτική αναταραχή στην περιοχή μας και αυτό πιστεύω ότι θα συμβεί το Μάιο θα συνδράμουμε. Λελογισμένα, με σύνεση και με συνεργασία». 
Για το θέμα των συμβάσεων επισήμανε ότι «σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών θα βρούμε τη βέλτιστη λύση ώστε να υπάρχει ευελιξία και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις από αναδόχους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», ενώ για τις παραδόσεις εξοπλισμού και σημαντικών μηχανημάτων έργου που λόγω της διαταραχής στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα καθυστερούν να παραδοθούν στους δήμους τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί ήδη νομοθετική πρωτοβουλία που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. 
Για το θέμα του Τέλους Ταφής σημείωσε: «Είναι μια συμβατική υποχρέωση της χώρας μας έναντι της Ευρώπης Εκεί θα βρούμε ένα τρόπο σε συνεργασία και με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ώστε να μη τιμωρούνται αυτοί που έχουν φροντίσει να μειωθεί το ποσό των απορριμμάτων. Θα έχουμε καλά νέα γι’αυτό στις αρχέςΑπριλίου στη συνάντηση που θα έχουμε με την ΚΕΔΕ»