Έγερνε το γήπεδο στην Τούμπα, όμως ο ΠΑΟΚ έπεσε πάνω σε έναν υπέροχο Λοντίγκιν, που έπιασε τα άπιαστα, για να νικηθεί στα "χασομέρια" από... μισή κεφαλιά του Τσούμπα Άκπομ κι οι γηπεδούχοι να φύγουν με τη νίκη για το Βέλγιο.

Στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ έπεσε σε έναν καλοστημένο ΠΑΣ Γιάννινα, που ήρθε στην Τούμπα για να πάρει το "0" πίσω και ό,τι βγει μπροστά. Ο Δικέφαλος δοκίμασε τα πάντα: Σέντρες, γεμίσματα, σουτ από μακριά, διεισδύσεις είτε από τα πλάγια είτε από τον άξονα, ακόμη και φάουλ από τον Κούρτιτς (και ξέρουμε τι σημαίνει αυτό). Έπεσε στο... Φάντομ (για να θυμηθούμε τον Σαργκάνη, ή, αν θέλετε, στο... Ραφάλ) Λοντίγκιν κι όλα έδειχναν πως θα έφευγε με το βαθμό της ισοπαλίας.

Μάλιστα, στο 98' οι φιλοξενούμενοι έκαναν την... πρώτη τους ευκαιρία (ας μη μιλήσουμε καλύτερα για το ποσοστό της κατοχής, αφού ξέφυγε και από το 80-20).

Χρειάστηκε, όμως, μισή επαφή για τον Άκπομ, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ και να φύγει, τελικά, ο ΠΑΟΚ νικητής από αυτήν την πρεμιέρα των πλέι οφ και να διατηρήσει τη διαφορά από τον πρώτο Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, αφού οι γηπεδούχοι είχαν την πλήρη υπεροχή. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις αμυντικές τους αρετές και την προσήλωσή τους στο στόχο. Εξάλλου, ήρθαν στη Θεσσαλονίκη με πολλές ελλείψεις.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ έχασε τον Μιχαηλίδη, που, όπως δείχνουν τα πράγματα, υπέστη ρήξη χιαστών. Πάντως, η τελική διάγνωση για το τι έγινε με τον κεντρικό αμυντικό του Δικεφάλου, θα βγει αύριο -κι όλοι ελπίζουν στο καλύτερο...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: 90+1 Άκπομ / - 

Δοκάρια: - / - 

Διαιτητές: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, Βασίλειος Νικολακάκης, Γεώργιος Στεφανής, 4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης

Κίτρινες: 19' Μουργκ, 43' Σοάρες, 90+4' Κρέσπο / 33' Γκαρντάβσκι

Κόκκινες: - / - 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης (17' Κρέσπο), Φερέιρα, Σοάρες(46' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ(73' Αντρίγια Ζίβκοβιτς), Μουργκ(46' Μιτρίτσα), Ζαμπά, Τσόλακ (66' Άκπομ).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Εραμούσπε, Οικονομόπουλος, Κάργκας, Γκαρντάβσκι, Στάνκο, Ντομίνκεθ, Μπρένερ(73' Λώλης), Σνάιντερ, Μέντες(85' Παντελάκης), Περέα.