Στην ιδιαίτερη αξία του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης και στον ρόλο που θα προσδώσει στην Θεσσαλονίκη αλλά και την ευρύτερη περιοχή, αναφέρθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας σε ημερίδα με τους φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, με θέμα το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) του παραλιακού μετώπου της πόλης που διοργάνωσε η Ν.Ε. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για την αξία της διαβούλευσης σε τέτοιου είδους σχεδιασμούς τονίζοντας πως η πόλη χρειάζεται ενα παραλιακό μέτωπο που θα γίνει πόλος και τόπος ανάπτυξης , οικονομικής δραστηριότητας και αναβάθμισης του επιπέδου ζωής των πολιτών.  «Ο ρόλος της Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι αυτός μιας σύγχρονης περιφερειακής Μητρόπολης του Ευρωπαϊκού Νότου» τόνισε.

Για να πετύχει το  εγχείρημα θα πρέπει να στηρίζεται στις αρχές  της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας,  της διαφάνειας, της ισόρροπης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής προστασίας όπως είπε σημειώνοντας την ανάγκη γενναίας χρηματοδότησης και ουσιαστικής εμπλοκής της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υπογράμμισε την ανάγκη ενοποίησης των παρεμβάσεων σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης που θα λαμβάνει υπόψη τις κάθετες συνδέσεις και προσβάσεις αλλά και την ανάγκη  αντιμετώπισης της υποβάθμισης πυκνοδομημένων αστικών συγκεντρώσεων και θα διασφαλίζει αστικές λειτουργίες βιώσιμης κινητικότητας και ποιότητας ζωής. Όπως είπε, πρόκειται για πρόκληση για την Τ.Α αφου θα δοκιμάσει τόσο την επάρκεια των διαφόρων επιπέδων διοίκησης, των σχεδιαστικών και ρυθμιστικών εργαλείων, όσο και την επάρκεια των πόρων για την υλοποίηση και διαχείρισή του.

«Ο σχεδιασμός πρέπει να διέπεται από μια ολοκληρωμένη και ενιαία αντίληψη» τόνισε, εξέφρασε όμως έντονη ανησυχία για τη χρηματοδότηση του έργου αφού φαίνεται πως χάνεται η μεγάλη ευκαιρία με το Ταμείο Ανάκαμψης που θα μπορούσε να καλύψει τη χρηματοδότηση αυτή, αφού η Θεσσαλονίκη απουσιάζει από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. 

Η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε κλείνοντας το όραμα της παράταξης και των πολιτών για τη Θεσσαλονίκη, το οποίο είναι να αποτελέσει το παραλιακό μέτωπο ένα μεγάλο κομμάτι του νέου brand name της πόλης. "Η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να εκμεταλλευτεί όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα καταστήσουν την πόλη έναν προορισμό διεθνούς εμβέλειας, που θα χρησιμοποιεί όλα τα  τοπόσημα που θα την κάνουν πιο ελκυστική και βιώσιμη για τους κατοίκους της. Η Θεσσαλονίκη μας χρειάζεται ενωμένους και προσηλωμένους σε όραμα και σχέδιο!» είπε.