Πρόστιμο 50.000 ευρώ επιβλήθηκε στον πολιτιστικό σύλλογο που διοργάνωσε το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» στη Νάουσα Ημαθίας από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το πρόστιμο επιβλήθηκε καθώς «διοργανώθηκε υπαίθρια εορταστική εκδήλωση χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια» και παραβίασε τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμη: Νάουσα: Αντιδράσεις για το βαρύ πρόστιμο της ΕΛΑΣ στο δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες»

Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή Νάουσας σε ανακοίνωσή της είχε καλέσει τους δημότες και τους επισκέπτες να δείξουν κατανόηση, να σεβαστούν την αναγκαιότητα της φετινής τέλεσης του δρώμενου της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας με την πιστή εφαρμογή όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της πανδημίας και να ακολουθούν τις συστάσεις των υπευθύνων για την ομαλή διεξαγωγή του εθίμου. «Οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι στην ομαλή τέλεσή του εθιμού, προκειμένου να προστατευτεί παράλληλα η δημόσια υγεία», αναφερόταν χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες» Άρης Τόσσιος δήλωσε. «Περιμένουμε να μάθουμε πού έχει επιβληθεί το πρόστιμο, καλό θα κάνουν κάποιοι να μας διαχωρίσουν, ούτε καρναβάλια είμαστε, ούτε παρέλαση κάνουμε, ούτε ψυχαγωγική εκδήλωση είναι. Είναι ένα έθιμο με ρίζες, που ειδικά φέτος έχει έναν επετειακό χαρά, είναι η ιστορία και η πολιτική ταυτότητα της Νάουσας, τώρα αν κάποιοι δεν έκαναν τον κόπο να μας διαχωρίσουν ότι δεν είμαστε καρναβάλια τι άλλο να κάνουμε;»

Από το voria.gr

Φωτογραφία αρχείου