Εκατοντάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και Ουκρανοί που διαμένουν στην πόλη, ένωσαν τα χέρια και τις φωνές τους δημιουργώντας μία τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Λευκό Πύργο φωνάζοντας «ΟΧΙ» στον πόλεμο και δίνοντάς μηνύματα αλληλεγγύης, ειρήνης και ανθρωπιάς. 

Σε αυτή την πρωτοβουλία των πολιτών συμμετέχουν αυτοδιοικητικοί, δικηγόροι, πανεπιστημιακοί, νεολαίοι, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες αλλά και Ουκρανοί που ζουν στην πόλη μας.

Την αρχή της αλυσίδας ξεκίνησαν οι τρεις δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος δανιηλίδης, ενώ ακολούθησαν Ουκρανοί που ζουν στη Θεσσαλονίκη σχηματίζοντας την δική τους αλυσίδα και αμέσως μετά, ακριβώς δίπλα δίνοντας τα χέρια και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες.

Οι παρευρισκόμενοι κρατούν πλήθος πανό με αντιπολεμικά μηνύματα, Ουκρανικές και Ελληνικές σημαίες καθώς και πλακάτ κατά της Ρώσου Προέδρου. 

Μάλιστα, Ουκρανοί πολίτες πού διαμένουν στη Θεσσαλονίκη έψαλαν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους αλλά και τον ύμνο της Ελλάδας, ενώ τραγούδησαν και το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», ευχαριστώντας την Ελλάδα και τους Θεσσαλονικείς που στέκονται όλες αυτές τις μέρες στο πλευρό τους.

Από το thessnews.gr

Η φωτογραφία είναι του  Petros Papasarantopoulos από το Facebook