«Η αξιοποίηση των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι επενδύσεις, άλλωστε, για το σκοπό αυτό, έχουν αναπτυξιακό και κοινωνικό αντίκτυπο, συμβάλλουν στην τόνωση των τοπικών οικονομιών, βοηθούν στην αύξηση της εμπορικής κίνησης σε περιφερειακό επίπεδο και στην τουριστική ανάπτυξη, δημιουργούν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, καλυτερεύουν την καθημερινότητα και τις μετακινήσεις των πολιτών».

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, σε χαιρετισμό στην ημερίδα με θέμα: «Εγνατία των Λιμένων - Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη: Αναπτυξιακός και Γεωστρατηγικός Ρόλος», που οργάνωσε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, παρουσία του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, στην Αποθήκη Δ΄ του Λιμένα Θεσσαλονίκης.   

«Περνάμε», τόνισε ο Στ. Καλαφάτης, «στην εποχή των νέων ψηφιακών τεχνολογιών και των Έξυπνων Λιμένων. Εκεί μπορεί και πρέπει να κινηθούν τόσο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όσο και τα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας. Με τεχνολογικά προηγμένες λύσεις σε διάφορους τομείς, όπως στη διαχείριση φορτίων και την εξυπηρέτηση ανθρώπων» και πρόσθεσε: «Παρά τις δυσκολίες που προκαλεί σε ολόκληρο τον κόσμο η έκρηξη των ενεργειακών τιμών, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η  Ελλάδα αλλάζει. Μαζί της αλλάζει -κι αλλάζει ακόμα πιο γρήγορα- η Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλονίκη όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες και διαδικασίες για περισσότερα από 20 αναπτυξιακά έργα πνοής. Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε σ΄αυτή τη νέα πορεία οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής προόδου και ευημερίας για όλους», επισήμανε.