Πανάξια πρόκριση για τον ΠΑΟΚ, επί της Γάνδης! Με δύο νίκες σε δύο παιχνίδια, ο Δικέφαλος περνά, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, στους "8" μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης(αλλά πρώτη σε διοργάνωση με ομίλους), μπαίνοντας σε ένα κλαμπ που, όσο και να ψάξει κανείς, δεν θα βρει και... πολλές ελληνικές ομάδες.

Για να φθάσει στην πρόκριση ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη Γάνδη δια πυρός και σιδήρου. Οι Βέλγοι ξεκίνησαν δυνατά, με -ορισμένες φορές- σκληρά μαρκαρίσματα και πολλή ταχύτητα. Πίεζαν συνεχώς τον ΠΑΟΚ, αλλά οι Θεσσαλονικείς άντεξαν και, σε μία στατική φάση, πήρε το προβάδισμα, χάρη σε μια καλοστημένη κομπίνα.

Ήταν ένα σημείο που οι Βέλγοι φαινόταν να προσπαθούν να πάρουν κάποιες ανάσες για να συνεχίσουν. Τα έχασαν, έκαναν ώρα να συνέλθουν, αλλά, στο α μέρος είχαν υπεροχή και την μετουσίωσαν σε γκολ λίγο πριν τη λήξη του 45λεπτου.

Ξεκίνησαν επίσης δυνατά και στο β μέρος, αλλά ο ΠΑΟΚ ανέβαζε, συνεχώς, την απόδοσή του. Άρχισε να ανταπεξέρχεται πιο εύκολα στην άμυνα κι όποτε έβγαινε μπροστά προκαλούσε κινδύνους. Κι όταν έφθασε στο 1-2, ανάγκασε τους Βέλγους να πετάξουν λευκή πετσέτα...

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου (Σίντκλεϊ και Τέιλορ) απελευθέρωσαν τον Ντούγκλας κι ο τρίτος της παρέας των Βραζιλιάνων βρήκε την ευκαιρία να φέρει και πάλι τον ΠΑΟΚ μπροστά με ωραίο φαλτσαριστό πλασέ, έξω από την περιοχή.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου» υπογράμμισε πως το κλειδί για την αλλαγή εικόνας της ομάδας του ήταν η διαχείριση στην κατοχή της μπάλας όταν ήταν στο μέρος της ενώ συμπλήρωσε πως «έπρεπε να πιστέψουμε πραγματικά ότι αφού βρισκόμασταν εδώ, αξίζαμε να προκριθούμε».

Από εκεί κι έπειτα, οι παίκτες της Γάνδης προσπάθησαν για την... τιμή των όπλων, την ώρα που οι παίκτες του ΠΑΟΚ τα ΄διναν όλα, με τον Βιερίνια σε ρόλο... Ελ Σιντ, να μη φεύγει με τίποτα από το γήπεδο, παρά το ότι, μετά από σύγκρουση που είχε στον αέρα, αιμορραγούσε ως το 90+6'...

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε χάρη στην ψυχή των παικτών του. Την ήθελαν την πρόκριση και, πλέον, περιμένουν να δουν τι θα τους βγάλει η κληρωτίδα στις 4 το απογευματάκι...

Πρόκριση στην «οχτάδα» του Europa Conference League με ιδιαίτερη αφιέρωση στους Γιάννη Μιχαηλίδη και Παντελή Κυριακίδη από τους παίκτες του ΠΑΟΚ! Τσιγγάρας, Λύρατζης και οι υπόλοιποι, φόρεσαν... ανάποδα τις φανέλες των απόντων, αφιερώνοντας σε αυτούς την πρόκριση.

Πλέον, οι επτά πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League είναι οι εξής: Μπόντο Γκλιμτ, Σλάβια Πράγας, Μαρσέιγ, Λέστερ, Φέγενορντ, Ρόμα, Αϊντχόφεν.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γκολ: 40' Ντεπουάτρ / 20' Κρέσπο, 77' Ντούγκλας

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ, βοηθοί Γιαν Ζάιντελ, Ράφαελ Φόλτιν, 4ος Σβεν Γιαμπλόνσκι (Γερμανία)

Κίτρινες: 32' Οφόε, 71' Οβούσου / 87' Τσόλακ

Οι συνθέσεις:

Γάνδη (Βανάιζεμπρουκ): Ρουφ, Οκούμου, Εγκαντό, Τορουναρίνγκα, Κάστρο-Μόντες (86' Όλσεν), Κουμς, Οβούσου, Σαμουάσε (86' Φορτούνα), Τισουντάλι (82' Μπέζους), Οτζίτζα-Οφόε (82' Χλιούσαγκερ), Ντεπουάτρ.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46' Μιχάι), Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ (86' Μιτρίτσα), Μουργκ (70' Τέιλορ), Μπίσεσβαρ (57' Σίντκλεϊ), Αουγκούστο, Άκπομ (86' Τσόλακ).