Εννέα γεωτρήσεις, που φτάνουν σε βάθος 30 μέτρων κάτω από το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo AE στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες, με τις πρώτες να έχουν, ήδη, αρχίσει.
Οι γεωτρήσεις περιλαμβάνονται στις εργασίες της γεωλογικής μελέτης, που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες στην «καρδιά» των εκθεσιακών εγκαταστάσεων της πόλης, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου της ανάπλασής τους και της δημιουργίας του «ConFExPark» (όπως θα είναι το όνομα του νέου εκθεσιακού κέντρου, που προβλέπεται να δημιουργηθεί μετά την ανάπλαση). 
«Οι εργασίες ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα και περιλαμβάνουν εννέα «τρύπες» σε διάφορα σημεία του εκθεσιακού κέντρου, εκ των οποίων οι επτά έχουν ήδη γίνει και σήμερα πραγματοποιείται η όγδοη. Στόχος των γεωτρήσεων, που φτάνουν σε βάθος 30 μέτρων και γίνονται από εξειδικευμένη εταιρεία, είναι να γίνει ανάλυση του χώματος και να δούμε τη σύνθεσή του, ώστε να υπάρξει πρόταση καλύτερης θεμελίωσης» γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Κυριάκος Ποζρικίδης.