Σε πέντε χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή και πρόστιμο 10.000 ευρώ, καταδίκασε, τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, γνωστό τηλεπαρουσιαστή, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης, για το βίντεο ερωτικών στιγμών με πρώην σύντροφό του, που δημοσιοποίησε σε πορνοσελίδες του Ίντερνετ.

Ο παρουσιαστής θα πρέπει κάθε μήνα να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και τον υποχρεώνει να παρακολουθείται από κοινωνικό λειτουργό.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος κρίθηκε ένοχος για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κατ’ εξακολούθηση.

Παρά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ότι η κατηγορία θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο Δικαστήριο, οι δικαστές αποφάσισαν ότι η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική της μορφή, καθώς δέχτηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε «σκοπός βλάβης».

Σύμφωνα με νομικούς, η επιβληθείσα ποινή είναι η ανώτερη που θα μπορούσε να επιβληθεί για τη συγκεκριμένη πράξη.

Στη δίκη, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ύστερα από σχετικό αίτημα της πολιτικής αγωγής, δεν παρέστη ο 59χρονος παρουσιαστής, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τους πληρεξούσιους δικηγόρους του.

Καταθέτοντας, η 30χρονη καταγγέλλουσα φέρεται να αναφέρθηκε στην βλάβη που υπέστη από τη διαρροή του υλικού με προσωπικές της στιγμές στο Διαδίκτυο, τονίζοντας πως είχε εμπιστοσύνη στον κατηγορούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος κατηγορείται για άλλες δύο παρόμοιες περιπτώσεις, ύστερα από καταγγελίες δυο πρώην συντρόφων του. Οι υποθέσεις αυτές απασχόλησαν πρόσφατα τις διωκτικές Αρχές και εις βάρος του 59χρονου είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Για τις υποθέσεις αυτές, μετά την απολογία του σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγυοδοσία.