Πορεία με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα, από τα μπλόκα στο Αντίγονο Εορδαίας και της αερογέφυρας του Άργους Ορεστικού Καστοριάς ως το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και ομάδες αγροτών από τα Γρεβενά, το Βόιο και την Κοζάνη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής τους Επιτροπής.

Το κύρια αιτήματα των αγροτών όπως τα περιέγραψε ο Δημήτρης Μόσχος, επικεφαλής του μπλόκου του Άργους Ορεστικού Καστοριάς, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, είναι «το κόστος παραγωγής, η ακρίβεια που μαστίζει όλη την αλυσίδα των αγροτικών εφοδίων, οι συνεχείς εκκρεμότητες των δενδροκαλλιεργητών με τον ΕΛΓΑ από τις καταστροφές στην αγροτική παραγωγή και οι ανεξέλεγκτες εγκαταστάσεις τεράστιων φωτοβολταϊκών πάρκων σε αναγνωρισμένους βοσκοτόπους με δυσμενή αποτελέσματα στην βόσκηση των κοπαδιών». 

Ο κ. Μόσχος στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη ζήτησε την άμεση συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την επιβίωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κλάδου.